Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Astrid Fodor despre evoluția lucrărilor de la Școala „Nicolae Iorga”: „se lucrează la interioare, iar sala de sport prinde formă”

Astrid Fodor despre evoluția lucrărilor de la Școala „Nicolae Iorga”: „se lucrează la interioare, iar sala de sport prinde formă”

Lucrările la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” și la sala de sport au evoluat, potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu. Corpul nou de clădire, cu parter și 2 etaje a fost complet ridicat anul trecut. Înainte de intrarea în sezonul rece au fost montate geamurile și ușile exterioare astfel că s-a putut lucra și se continuă finisajele interioare – tencuieli, șape și pardoseli. De asemenea, în prezent se amenajează instalațiile de utilități.      

La sala de sport fundația a fost finalizată, iar în prezent se construiesc pereții.

În paralel, Primăria Sibiu a pornit o procedură de achiziție pentru dotarea cu mobilier a noului corp de clădire. Prin acest contract se vor cumpăra 660 de pupitre individuale cu scaune pentru elevi, catedre și scaune pentru profesori, dulapuri, cuiere și table albe magnetice. O altă procedură de achiziție pentru care s-a și semnat contractului a fost pentru dotarea cu sisteme PC a sălilor din noul corp de clădire. În zilele următoare se va semna un contract și pentru achiziția de table interactive pentru fiecare sală. Astfel, dotările vor fi pregătite pentru a fi amplasate imediat ce se încheie lucrările.

„Lucrările de extindere a școlii N. Iorga și construcția unei săli de sport au continuat și în sezonul rece astfel că au avansat într-un ritm bun. Corpul nou de clădire este ridicat și se lucrează la interioare, iar sala de sport prinde formă. Reamintesc că am obținut finanțare europeană și pentru eficientizarea energetică a corpurilor de clădire existente, prin care vom finaliza modernizarea spațiilor unității de învățământ la care învață peste 1.500 de elevi”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Reamintim că prin acest proiect se vor crea 22 de săli de clasă suplimentare și 1 laborator de chimie. De asemenea, școala N. Iorga va beneficia de o sală de sport pentru desfășurarea orelor de sport, dotată cu vestiare și depozite de materiale didactice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus