Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Sunt patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean, cel mai mare are 30 de cazuri: „activitatea secțiilor continuă”

Sunt patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean, cel mai mare are 30 de cazuri: „activitatea secțiilor continuă”

În județul Sibiu sunt active, joi, 23 martie, cinci focare de COVID-19, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Patru dintre aceste focare sunt la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, pe secțiile de Hematologie, Ortopedie, Cardiologie 1 și Neurologie. Cel de-al cincilea focar este la Agnita, la un cămin de asistență medico-socială. 

Cinci focare active de COVID-19 sunt în județul Sibiu, potrivit reprezentanților DSP. Unul dintre aceste focare este la Unitatea de Asistență Medico-Socială Agnita (UAMS Agnita). Aici au fost confirmate 17 cazuri dintre care 3 sunt membri ai personalului, unul este asistent medical, două persoane fac parte din personalul auxiliar sanitar, iar 14 sunt beneficiari. Focarul a fost instituit în 15 martie.

Cel mai mare focar este la Spitalul Județean 

Alte patru focare sunt la Spitalul Județean din Sibiu. La Secția de Hematologie este anunțat cel mai mare focar din județ. Data instituirii focarului este 17 martie și sunt confirmate 30 de cazuri. 17 cazuri sunt în rândul personalului: doi medici, șapte asistenți medicali și opt persoane care fac parte din personalul medical auxiliar. De asemenea, pe această secție sunt pozitivi și 13 pacienți.

Alte trei secții au fost declarate focare din data de 20 martie. Este vorba despre Ortopedie, cu patru pacienți pozitivi, Cardiologie 1 cu 12 cazuri dintre care trei medici, doi asistenți medicali, o persoană din personalul medical auxiliar și șase pacienți. De asemenea, la Neurologie sunt cinci cazuri, dintre care un medic, un asistent medical și trei pacienți.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că în urma identificării focarelor au fost implementate o serie de măsuri pentru limitarea riscurilor de transmitere. Astfel, au fost testați toți contacții pacienților infectați precum și personalul medical din secțiile respective. Starea acestora de sănătate este in continuare monitorizată prin testare. De asemenea s-a limitat/redus temporar numărul internărilor programate, s-a limitat sau chiar suspendat temporar vizitarea în zonele cu focare, până la stingerea acestora și s-au aplicat măsurile specifice de dezinfecție. 

Activitatea secțiilor continuă, fiind susținută de personalul disponibil, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al unității medicale. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus