Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Concurs pentru tinerii antreprenori din zona Sibiului

Concurs pentru tinerii antreprenori din zona Sibiului

Marți după-masă, în intervalul orar 13:00 – 16:00, are loc la Sibiu etapa a doua a competiției ”Tânărul antreprenor”.

Concursul este organizat de Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare, alături de partenerii săi: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, University of South-Eastern Norway și Innovius As din Norvegia.

Evenimentul este găzduit de hotelul My Continental Sibiu, din Strada Calea Dumbrăvii 2-4, Sibiu 550324.

”În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiectele grupurilor de elevi care au fost desemnate câștigătoare în Etapa I – competiția din cadrul școlilor. Această etapă a avut loc în februarie/martie 2023 în următoarele școli: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Georg Daniel Teutsch” Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod”, au transmis organizatorii.

Reamintim că în etapa a II-a fiecare școală parteneră va fi reprezentată de o echipă formată din 5 elevi care vor prezenta public ideea lor de afacere și proiectul la care au lucrat în perioada competiției pentru desemnarea echipei câștigătoare și a celui mai bun proiect.

Echipa câștigătoare va beneficia de un schimb de experiență în Norvegia. Vizita va fi un mix de activități recreaționale și turistice, dar și de vizite la incubatoare de afaceri pentru ca elevii să vadă instituții în cadrul cărora se susține colaborativ antreprenoriatul. Pentru echipele clasate pe locurile 2 și 3 se vor oferi premii materiale.

Proiectul ”Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non- formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează prevenirea abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii, prin intermediul unui set de activități educaționale, non- formale și de integrare socială adresate unui număr de 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 834

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus