Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Președintele CJ Bistrița atacă angajații care au copiat un proiect din Sibiu: ”Un asemenea funcționar care este atât de nesimțit...”

Președintele CJ Bistrița atacă angajații care au copiat un proiect din Sibiu: ”Un asemenea funcționar care este atât de nesimțit...”

Președintele Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan, a comentat în termeni duri situația din Consiliul Local al municipiului Bistrița în care angajații și-au dat acordul pentru un studiu de fezabilitate greșit pentru sania de vară. Acesta i-a numit „nesimțiți” pe funcționarii care aveau obligația să citească documentul și nu au făcut-o, relatează Bistrițeanul.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan, funcționarii care au permis ca studiul de fezabilitate pentru sania de vară să ajungă în ședința de CL fără să îl citească sunt „nesimțiți” și nu mai au ce căuta în instituție.

Citește și: Gușterlandul va costa șase milioane de euro: sănii de vară pe doi km, schi pe 170 de m, piste și poteci iluminate

„Ceea ce s-a întâmplat a fost o aberație, un lucru nepermis. Dar să știți că se întâmplă lucrurile astea. Nu un primar sau un președinte de Consiliu Județean verifică studii de fezabilitate. Un asemenea funcționar care este atât de nesimțit să dea drumul la un material care ajunge în ședință și devine public fără să-l citească, cum s-a întâmplat în povestea asta, nu mai are ce să caute acolo”, a spus Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că firmele care realizează studiile de fezabilitate pot fi trase la răspundere în cazul în care nu își fac treaba corespunzător doar în instanță. Radu Moldovan a recunoscut însă că nu a avut încă în instituție o asemenea situație care să necesite deschiderea unui proces în instanță.

Au copiat Gușterlandul

Consiliul Local al municipiului Bistrița și-a dat acordul pentru un studiu de fezabilitate plin de greșeli pentru sania de vară, o investiție propusă pentru pârtia Cocoș din localitate.

Firma care a încasat 28.500 de lei de la Primăria Bistrița pare să fi dat copy–paste dintr-un studiu similar realizat pentru Primăria Sibiu.

Studiul a fost copiat cuvânt cu cuvânt din proiectul pentru Gușterland.  

Potrivit studiului de fezabilitate elaborat de Resort Planning SRL și aprobat mai apoi de consiliul tehnico-economic al municipiului Bistrița, sania de vară va costa peste 29 de milioane de lei, cu tot cu TVA.

Citește și: Cum va arăta Gușterlandul: Primele imagini cu centrul de agrement din Dealul Gușteriței

”Necesitatea investiției rezultă în special din lipsa unui spațiu destinat relaxării și agrementului pentru un număr important a locuitorilor municipiului, care pentru a-și petrece timpul liber trebuie să meargă distanțe mari până la cele mai apropiate locații care asigură condiții de agrement și relaxare, în special în scurtul timp liber la sfârșit de săptămână”, se arată în proiect.

În Sibiu, proiectul Gușterland costă 30 de milioane de lei, însă este un parc de distracții ce ar urma să se construiască integral, și se va întinde pe 31 de hectare, nu doar un traseu pentru o sanie de vară, așa cum este în Bistrița.

Proiectul din Sibiu cuprinde o pârtie de schi și tubing sintetică, tiroliene, trasee de bicicletă, potecă pentru drumeții, o terasă panoramică, loc pe popas, spațiu de joacă, o clădire multifuncțională și 300 de locuri de parcare.

Traseul saniei de vară de la Bistrița ar urma să aibă o lungime de 2.600 de metri, iar la Sibiu ar avea doar 2.000 de metri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1532

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Chirica

Acum 1 an

Haide, nah, nu va suparati. Au incercat si ei sa dea (inca un) tun. Asta se intampla zilnic, ora de ora la toate firmele care au contracte cu statul, nu e nimic nou.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus