Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Regimentul 46 Sprijin și-a primit drapelul de luptă. Regimentul asigură logistica și comunicațiile Corpului de Sud-Est al NATO

Regimentul 46 Sprijin și-a primit drapelul de luptă. Regimentul asigură logistica și comunicațiile Corpului de Sud-Est al NATO

Regimentul 46 Sprijin din cadrul Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO (HQ MNC-SE) a primit astăzi drapelul de luptă în cadrul unei ceremonii emoționante.

Drapelul de luptă al Regimentului 46 Sprijin a fost acordat prin decret de către președintele României, Klaus Iohannis. Ceremonia a început cu introducerea drapelului de luptă în formație, prin fața întregului regiment, în curtea cazărmii.

După citirea decretului prezidențial, drapelul a fost înmânat de către comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est, general-maior Dragos-Dumitru Iacob, locțiitorului comandantului Regimentului 46 Sprijin, colonel Daniel Gheondea. Colonelul Gheondea a oferit și cel mai emoționant moment al ceremoniei, când s-a descoperit, a îngenunchiat înaintea drapelului și a sărutat pânza.

Cu drapelul în mână, colonelul Daniel Ghiondea s-a întors spre regimentul său și, împreună, au rostit jurământul de credință prin care militarii regimentului au promis să păstreze și să apere Drapelul de Luptă. 

Drapel lupta comandament Nato

În discursul său, locțiitorul comandantului Regimentului 46 Sprijin a apreciat eforturile depuse de militarii din subordine pe parcursul celor trei ani de activitate și i-a îndemnat să rămână la fel de implicați și devotați acestei structuri militare. 

„E o zi măreață pentru voi, pentru că astăzi, prin înmânarea Drapelului de Luptă, ați dobândit identitate militară completă. Vă felicit și vă cer să purtați în suflet și în minte deviza de pe Drapelul de Luptă: Onoare și Patrie”, le-a transmis militarilor Regimentului 46 Sprijin comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est.

La ceremonie au participat și reprezentanți ai Primăriei și Prefecturii Sibiu precum și 120 de elevi și preșcolari, care au asistat la defilarea militarilor din cadrul regimentului și au vizitat apoi o expoziție care prezenta cea mai modernă tehnică militară din dotarea Ministerului Apărării Naționale.

Drapel lupta comandament NatoDrapel lupta comandament NatoDrapel lupta comandament NatoDrapel lupta comandament NatoDrapel lupta comandament Nato

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus