Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

A fost deschis primul cabinet de politician cu program non-stop. Are și un colț dedicat lui Emil Cioran

A fost deschis primul cabinet de politician cu program non-stop. Are și un colț dedicat lui Emil Cioran

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță și-a inaugurat al doilea cabinet din Sibiu: accesul se face la orice oră, prin intermediul unui cod QR.

Noul cabinet a fost deschis într-un spațiu pus la dispoziție de către Primăria Sibiu, pe bulevardul Victoriei, la numărul 14, unde a funcționat mai mulți ani sediul PRM. Inaugurarea a fost programată în preajma zilei de naștere a lui Emil Cioran (8 aprilie 1911 – 20 iunie 1995), pentru că în noul cabinet de europarlamentar există și un colț dedicat ”celui mai cunoscut dintre sibieni”.

”De ce fac acestea, deși sunt doar europarlamentar, nu un politician local? Asta a fost o promisiune încă din campania electorală: faptul că nu există un spațiu dedicat lui Cioran este o rușine care trebuie corectată. Cioran este sibianul cel mai cunoscut în lume și trebuie să aibă un spațiu și la Sibiu. În Belgia – de exemplu – există cărți semnate de Cioran în oricare librărie. Iar, la el acasă, Cioran nu are niciun loc al lui”, a spus Ștefănuță la inaugurarea noului său cabinet.

SibUE Youth Hub scrie sub numele biroului de europarlamentar, iar asta deoarece spațiul se dorește unul destinat și tinerilor. Tocmai de aceea, accesul în încăperea de pe bulevardul Victoriei poate fi accesat la orice oră: printr-un cod QR afișat în vitrină, se accesează un formular care trebuie completat pentru a primi codul de acces. În interior vor fi montate și camere de supraveghere, pentru a fi descurajate eventuale acte de vandalism.

”Spațiul are și un rol cultural și tineresc. Tinerii care vor intra aici se pot informa și despre oportunități europene, pot să vină să se pregătească pentru examene ori să se liniștească după. Oferim internet, peste 100 de cărți de-a lui Cioran, articole, decupaje din reviste. Acest colț va fi mereu dedicat lui Cioran. Chiar și un turist, va putea să vină la noi, să își ia niște informații”, a adăugat Ștefănuță.

Și un festival

În ziua deschiderii noului birou de europarlamentar este programat și ”Festivalul Cioran: de la Rășinari la Paris”, un eveniment inițiat de Nicu Ștefănuță în colaborare cu Biblioteca județeană Astra.

Pentru acesta, Ștefănuță a apelat și la sprijinul sibienilor, cărora le-a solicitat să prezinte eventualele documente legate de filosoful născut la Rășinari. ”Cioran este un idol al tinerilor, deși poate părea un simbol al altor timpuri. Cioran este contemporan cu noi, iar despre toate aceste documente și lucruri legate de el ar trebui să știm despre acestea, pentru când se va înființa un Muzeu Cioran”.

”Festivalul Cioran” are loc în perioada 10 – 24 aprilie, deschiderea oficială fiind programată în după-amiaza zilei de 10 aprilie, de la ora 18:00, în foaierul Bibliotecii județene ”Astra”.

Nicu Ștefănuță este politician independent, care în cadrul Parlamentului European a aderat la Grupul Verzilor

Fotografii de Rareș Helici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 8 luni

Asta ca să fie clar la ce bisercă merge stimabilul. Va ajunge și el dement, așa cum a ajuns Cioran.

Raspunde

V

Acum 8 luni

Ca sa ajungi dement trebuie sa ai de unde, altii nu mai au de unde scadea.
Raspunde

CX

Acum 8 luni

Ce emotionant!
Raspunde

Asen

Acum 8 luni

se simte ca se apropie alegerile...... mai vrea si acest ................ un mandat
Raspunde

Un sibian vero

Acum 8 luni

cei cu tine "sosetuta la vedere" nu te mai vrea nimeni?!nu te mai baga nimeni in seama?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus