Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Droguri prin Telegram: cea mai mare rețea on-line pentru droguri din țara noastră a fost destructurată, susțin autoritățile

Droguri prin Telegram: cea mai mare rețea on-line pentru droguri din țara noastră a fost destructurată, susțin autoritățile

După investigații care au durat aproape un an, polițiștii și procurorii antimafia au descins într-o serie de percheziții în cursul zilei de luni, în urma cărora susțin că a fost destructurată o rețea de vânzare a drogurilor prin on-line cu aproape 11.000 de clienți.

Investigațiile au început din luna mai a anului trecut și au vizat mai multe grupuri înființate prin Telegram. ”Platforma era cea mai importantă din România, având în prezent aproape 11.000 de membri activi. Distribuția drogurilor ar fi fost îndreptată, cu predilecție, spre consumatorii tineri, elevi și studenți”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române în atenția cititorilor Turnul Sfatului.

17 percheziții domiciliare în București, Ilfov, Mureș, Brăila, Galați și Dâmbovița au avut loc n cursul zilei de luni, 10 aprilie, în cadrul acestui dosar. ”În urma perchezițiilor, au fost ridicați 17.500 de lei, 110 dolari, 100 de euro, 3,5 kilograme de cannabis, 20 de telefoane mobile, 2 cartușe de 9 mm, 20 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă (NSP), 228 de comprimate de ecstasy și 48 de timbre LSD. Drogurile ar fi fost destinate, în special, distribuției stradale. Gruparea ar fi fost structurată pe paliere și nivele de acces și ar fi asigurat distribuția de droguri de risc și de mare risc, la nivel național, în majoritatea marilor orașe”, mai transmit reprezentanții IGPR.

Modul de lucru

Sursa: comunicat IGPR

  • Ca mod de operare, clienții, utilizatori ai unor terminale mobile, ar fi contactat distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, ar fi fost îndrumați către cel mai apropiat dealer local, în funcție de localitate, tipul de drog solicitat și alte criterii.
  • Distribuitorii și-ar fi promovat ofertele de droguri pe această platformă și ar fi încercat să își împartă zonele de distribuție, astfel încât să acapareze cât mai mulți clienți.
  • Administratorul platformei ar fi moderat discuțiile și, de asemenea, ar fi fost implicat în selectarea membrilor grupului.
  • Pentru înțelegerea modalității de operare a membrilor grupării și a funcționalității platformei, polițiștii antidrog au monitorizat îndeaproape activitatea între membrii platformei, fiind identificați cei mai activi distribuitori.
  • Platforma de comunicare ar fi generat în jur de 40.000 – 50.000 de mesaje zilnic, majoritatea fiind legate despre modalitățile de distribuție a drogurilor, consum, zone de distribuție, dar și despre efectele drogurilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus