Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Șoferul care a provocat un incendiu după ce a intrat cu mașina într-o casă fugise de la locul accidentului. Polițiștii l-au găsit în scurt timp - are 16 ani

Șoferul care a provocat un incendiu după ce a intrat cu mașina într-o casă fugise de la locul accidentului. Polițiștii l-au găsit în scurt timp - are 16 ani

Duminică, în 9 aprilie, în jurul orei 05,50, printr-un apel la 112, o persoană a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că un autoturism a lovit zidul unui imobil din localitatea Chirpăr, iar în urma coliziunii autoturismul a luat foc, incendiul fiind extins și la imobilul în cauză.

Polițiștii care au intervenit de urgență la locul incidentului au constatat că cele sesizate se confirmă, conducătorul autoturismului părăsind zona imediat după producerea coliziunii, transmit reprezentanții Poliției Sibiu printr-un comunicat de presă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, în scurt timp conducătorul auto a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 16 ani.

Astfel, s-a stabilit că, în jurul orei 05,40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 105D, pe raza localității Chirpăr, pe fondul lipsei de experiență în conducere, tânărul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil. Impactul a declanșat un incendiu care s-a extins de la autoturism la imobilul lovit, fără a se înregistra victime omenești.

De asemenea, polițiștii au identificat proprietarul autoturismului, un sibian în vârstă de 42 de ani, care îi încredințase tânărului autovehiculului deși cunoștea vârsta și faptul că nu deține permis de conducere.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, conducere fără permis și încredințare, precizează sursa citată.

Pompierii militari ai Stației Agnita au intervenit la locul accidentului cu două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD. 

Autoturismul care avea ca sursă de combustibil gaz petrolier lichefiat, a luat foc, iar incendiul s-a propagat și la locuință. 

Intervenția promptă a pompierilor a limitat extinderea incendiului astfel casa a fost salvată, anunțau duminică cei de la ISU. Cu toate acestea, incendiul a afectat acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 5 mp, peretele și o canapea din interiorul locuinței. Autoturismul a ars în totalitate. 
Din fericire nu au fost înregistrate victime. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus