Luni,
24.06.2024
Parțial Noros
Acum
29°C

În doar doi ani fabrica de prelate din Sibiu, Delgufo, a cucerit regiunea Centru și exportă în Europa de Vest. Povești de succes în parcurile Gama Point

În doar doi ani fabrica de prelate din Sibiu, Delgufo, a cucerit regiunea Centru și exportă în Europa de Vest. Povești de succes în parcurile Gama Point

Dacă vă plimbați în week-end prin Piața Mare sau pe Bulevardul Nicolae Bălcescu cu siguranță o să vedeți o terasă acoperită cu prelată de la Delgufo. Situația este similară în centrul Brașovului, în Cluj-Napoca ori în Deva. Asta după ce fabrica de prelate Delgufo din Sibiu a ajuns anul trecut la aproape 100.000 de metri pătrați de material creat, cucerind întreaga regiune din centrul României și demarând exporturile pentru Europa de Vest.

Fabrica de prelate Delgufo este creația antreprenorului sibian Ovidiu Opriș, în vârstă de 34 de ani. Școlit la Roma și cu zece ani experiență în domeniul fabricării de prelate, Ovidiu Opriș a contractat în 2020 o linie de credit de 50.000 de euro cu care a pus pe picioare o fabrică nouă în Zona Industrială Est a Sibiului. A început cu patru angajați, numărul lor crescând în prezent la zece.

”Fabrica de prelate Delgufo a prins contur în anul 2020, fiind idee susținută de un grup de oameni care au luptat cu toate resursele și pasiunea absolută pentru domeniul prelatelor și produse de calitate. Lansarea unui proiect de anvergura unei fabrici reprezintă întotdeauna o provocare colosală însoțită de multe necunoscute, fără un succes garantat. Consolidarea societății a depins în totalitate de seriozitatea și dedicarea oamenilor care m-au susținut pe parcursul întregului drum către succes”, spune antreprenorul sibian.

Delgufo produce prelate pentru TIR-uri și camioane, prelate pentru terase, inclusiv HORECA, dar și prelate de protecție cum sunt cele agricole sau pentru solarii. Pornind în anul 2020 cu un profit de aproape 150.000 de lei, Delgufo s-a clasat anul trecut pe locul întâi în clasamentul Top Afaceri România, localitatea Sibiu - domeniul ”Fabricarea produselor textile”. Conform bilanțului depus pe anul 2021, compania a ajuns la o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane de lei și cunoaște o creștere sănătoasă.

delgufo sibiu

”Aceste rezultate au fost obținute prin atragerea a mii de clienți locali, dar și societăți din afara județului Sibiu, companii de transport cu prestigiu național și internațional. În prezent, datorită calității recunoscute, exportăm produsele noastre în Italia și Franța și avem în vedere expansiunea pe piața europeană”, mai precizează Ovidiu Opriș.

Ochii bufniței

Antreprenorul sibian spune că denumirea societății este mai mult decât un logo și o imagine, este o dedicație pentru soția sa, o iubitoare a bufnițelor. ”Pentru că tot ce am construit a fost construit împreună, am ales diminutivul numelui meu ”Del” și cuvântul din italiană ”Gufo”, care înseamnă bufniță, rezultatul fiind Delgufo”, povestește Ovidiu Opriș.

camion delgufo sibiu

Ulterior, Delgufo a reușit să se dezvolte sistematic ca și brand, datorită simbolului bufniței din logo-ul companiei, care a fost captivant pentru ochii privitorilor, formând un profil profesional unic și care a atras atenția încă din primele luni de la deschidere. Reprezentanții societății au înțeles scopul, viziunea, misiunea și valorile companiei, astfel că au luat deciziile necesare respectării unui plan de marketing documentat care a funcționat. Cu această strategie de branding, Delgufo a reușit să redea povestea în mod eficient clienților și de-a lungul timpului a obținut fidelizarea acestora datorită produselor și serviciilor de calitate pe care le oferă.

Un mare avantaj în obținerea acestui rezultat satisfăcător l-a reprezentat și poziționarea fabricii în Parcurile Industriale deținute de grupul Gama Point, ce a facilitat accesul clienților, aceștia identificând locația foarte rapid și ușor.

”În colaborarea cu grupul Gama Point ne-am bucurat de contactul cu persoane proactive care ne-au susținut indiferent de nevoile noastre, sunt genul de oameni conceptuali, prietenoși, care își doresc ca toți partenerii lor să se simtă bine în mediul de afaceri dezvoltat de ei, în relația comercială dintre societățile noastre sunt dovada unui profesionalism desăvârșit”, concluzionează Ovidiu Opriș.

tir delgufo

Parcurile industriale Gama Point

După cum spunea mai sus tânărul om de afaceri din Sibiu, Delgufo își desfășoară activitatea în Parcurile Industriale deținute de grupul Gama Point, membră a grupului Gama Construct, o firmă sibiană care activează în domeniul construcțiilor de peste 25 de ani.

În Zona Industrială Est, grupul Gama Point deține aproape 100.000 mp, din care peste 30.000 mp de hale industriale și spatii de birouri oferite spre închiriere. Firme locale sau internaționale care au ales sa închirieze spații de la Gama Point și să își desfășoare activitatea în parcurile deținute de grup, fiind amplasate strategic, la doar 900 de metri față de autostrada A1, ușor de accesat de tiruri, precum și de mijloacele de transport în comun ale orașului.

”Ceea ce ne definește pe noi este aplecarea noastră, a întregii echipe asupra necesităților fiecărui client în parte. Halele pe care le avem disponibile în acest moment sunt pretabile pentru orice tip de activitate, distribuție, logistică sau producție.  Oferim spre închiriere spații industriale, hale și spații de birouri de la 300 de mp pana la 6.000 mp, iar faptul că suntem parte din grupul Gama Construct ne ajută să avem maxima flexibilitate în amenajarea spațiilor, în funcție de cerințele fiecărui client, fie că discutăm despre compartimentări interioare, dotări ale instalațiilor sau distribuție electrică”, a precizat managerul vânzări și marketing din cadrul grupului Gama Point.

În prezent în spațiile Gama Point își desfășoară activitatea 35 de firme cu sute de angajați. Atenția acordată fiecărui client este unul dintre atuurile parcului industrial.

”Mediul de lucru este important pentru noi, de aceea urmărim îndeaproape întreaga activitate desfășurată de toate companiile în parcurile noastre industriale, suntem alături de clienții, de partenerii noștri la fiecare pas. Tot ceea ce ține de mentenanța parcului industrial, de deszăpezit, curățenie exterioară, întreținerea spatiilor verzi, verificările tuturor instalațiilor, de orice cerință a clienților noștri suntem prezenți alături de ei. Astfel reușim să oferim mai mult decât un spațiu de închiriat, reușim să oferim un mediu sigur, unde orice afacere se poate dezvolta”, mai precizează oficialii Gama Point.

Contact:

Adresa: Str. Stefan cel Mare, nr. 154, Sibiu, Jud. Sibiu. Zona Industriala Est

Telefon: 0760 265 265

E-mail: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815
Sus