Vineri,
22.09.2023
Parțial Noros
Acum
17°C

Ucraina anunţă că 130 de soldaţi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, de Paşti

Ucraina anunţă că 130 de soldaţi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, de Paşti

În total 130 de soldaţi ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă în jurul Paştelui ortodox, informează duminică dpa, citat de Agerpres.

"Un mare schimb de prizonieri de Paşte", a anunţat pe Telegram şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andrii Iermak.

El a postat fotografii cu zeci de bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme cu drapelul albastru-galben al Ucrainei. "130 de oameni s-au întors" în Ucraina, a mai scris Iermak.

Schimbul de prizonieri a avut loc în mai multe etape în decursul ultimelor câteva zile, a adăugat Iermak.

Deocamdată, informaţia nu este confirmată de partea rusă.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă asupra Ucrainei în urmă cu mai mult de un an, pe 24 februarie 2022. Schimburile de prizonieri sunt singurul domeniu asupra căruia ambele părţi implicate în conflict acceptă să negocieze una cu cealaltă.

În urmă cu o săptămână, în total circa 200 de soldaţi ucraineni şi ruşi au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus