Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Un film despre o familie de ciobani din Jina va fi difuzat în Germania: „Aproape de cer”

Un film despre o familie de ciobani din Jina va fi difuzat în Germania: „Aproape de cer”

Viața unei familii de ciobani din localitatea Jina, județul Sibiu, constituie subiectul unui film ce va fi difuzat în această lună într-un cinematograf din orașul Heilbronn.

Pelicula face parte din seria de filme intitulată „Transilvania de azi – un peisaj european”, care se află la a treia ediție, potrivit publicației de limbă germană Siebenbürgische Zeitung. În acest an seria va începe cu filmul „Aproape de cer” („De HImmel ganz nah”) de Titus Faschina, despre o familie de ciobani din Jina. Filmul va fi difuzat joi, 27 aprilie, la ora 19:30, în cinematograful Kinostar Arthaus din Heilbronn. După proiecție va urma apoi o discuție cu regizorul.

Potrivit sursei citate, personajul principal este Dumitru Stanciu, numit „unul dintre ultimii ciobani de munte din Europa”. „La fel ca strămoșii săi de mii de ani, el și turma lui de oi se deplasează, vara și iarna, prin vastitatea Munților Carpați din zona Transilvaniei, foarte aproape de cer. Trăiește în miturile munților săi, între urși și lupi, în soare, vânt, zăpadă și gheață și are grijă constant de animalele sale. Dacă ar fi să-și agațe în curând hainele din piele oaie, o bucată din vechea Europă va muri ireversibil. Sau va prelua fiul său Radu turma de la Jina?”, este descrierea filmului.

Seria de filme despre Transilvania face parte dintr-un proiect cultural comun al mai multor asociații culturale, inclusiv de promovare a sașilor din Transilvania, susținut de Comisarul guvernamental pentru cultură și media din cadrul guvernului federal al Germaniei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6752

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Dumitru Hulea

Acum 1 an

Pentru cine dorește și este curios, documentarul menționat în articolul de mai sus se poate viziona cu titlul Creșterea animalelor la Jina, România/Traditional livestock at Jina, Romania[August 2012] pe canalul de Youtube Cornel Sibianul . Vizionare plăcută!
Raspunde

Ger

Acum 1 an

Cu tot respectul: filmul este din anul 2010 !!! L-am vázut de cáteva ori deja la tv ín Germania....
Raspunde

"Suedezu"

Acum 1 an

Este un film FOARTE vechi, totul are loc prin anii `90. Acum totul s-a schimbat si la Jina, multi "oieri" NU se mai ocupa cu oieritul ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus