Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Aproape 25% dintre locuitorii Germaniei provin din imigraţia de prima sau a doua generaţie

Aproape 25% dintre locuitorii Germaniei provin din imigraţia de prima sau a doua generaţie

Aproape un locuitor din patru ai Germaniei provine din imigraţie, fiind născut în afara ţării sau descendent direct al unor imigranţi, conform datelor anunţate joi de Oficiul Federal de Statistică, preluate de dpa și citate de Agerpres.

Mai precis, este vorba despre 20,2 milioane de persoane, reprezentând 24,3% din totalul populaţiei, indică agenţia.

Potrivit definiţiei oficiului federal, sunt incluse în această statistică persoanele care au emigrat ele însele în Germania începând din 1950, precum şi descendenţii lor direcţi, 'a doua generaţie'.

Numărul de locuitori proveniţi din imigraţie a crescut cu 6,5%, adică 1,2 milioane de persoane, comparativ cu anul anterior.

Migraţia refugiaţilor a avut un rol major, mai ales din cauza războiului din Ucraina. Astfel, numărul imigranţilor sosiţi în Germania a crescut recent cu 7,3%, în special prin refugiaţi din Ucraina, Siria şi Afganistan, în timp ce numărul copiilor născuţi în Germania din părinţi imigranţi a crescut cu 4%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus