Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Daniela Cîmpean a invitat 400 de aleși locali din toată Europa la Sibiu. La finalul lunii iunie

Daniela Cîmpean a invitat 400 de aleși locali din toată Europa la Sibiu. La finalul lunii iunie

Conducerea Consiliului Județean Sibiu anunță organizarea unei conferințe la care sunt invitați membrii unei comisii europene condusă de Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

”Coeziunea, valoarea noastră fundamentală pentru viitorul Europei: regiuni și orașe pentru o redresare puternică și o tranziție justă” este numele conferinței programată între 21 și 23 iunie, la Sibiu. Aproximativ 400 de persoane vor participa, potrivit organizatorilor, la acest eveniment, ”majoritatea fiind reprezentanți ai administrațiilor locale și regionale din țările Uniunii Europene, membrii COTER, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Guvernului Românie”i.

”Evenimentul va reuni membrii Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul Uniunii Europene (COTER), condusă de Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, pe lista subiectelor aflându-se politica de coeziune, cadrul financiar multianual și bugetul UE, cooperarea transfrontalieră, dar și dialogul dintre administrațiile regionale și cele locale pe temele dezvoltării teritoriale, amenajării teritoriului - urbanism, transporturilor și a politicilor publice de dezvoltare economică și socială”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului de către reprezentanții CJ Sibiu.

COTER este o comisie din cadrul Comitetului European al Regiunilor, în care județul Sibiu este reprezentat de către Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, cea care a și lansat invitația pentru organizarea conferinței de la finele lunii iunie. Iar conferința din iunie ar fi al doilea eveniment organizat de Comitet în țara noastră, de la aderarea în UE (celelalte reuniuni au avut loc la Cluj-Napoca și Timișoara, arată reprezentanții CJ Sibiu).

Buget de 1,4 milioane de lei

Reprezentanții CJ Sibiu pun conferința anunțată în contextul summit-ului european din 2019. ”La patru ani distanță de summitul liderilor UE din mai 2019, Sibiul se pregătește pentru o întâlnire a aleșilor locali și regionali din Uniunea Europeană, eveniment organizat de Consiliul Județean Sibiu”, este mențiunea din comunicatul CJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, costurile organizării evenimentului sunt estimate la 1,4 milioane de lei. ”900 mii lei reprezintă contribuția Comitetului European al Regiunilor și 500 mii lei aportul Consiliului Județean Sibiu, sumă ce va fi supusă aprobării în următoarea ședință a consilierilor județeni”.

În afara conferinței, cei 400 de invitați vor fi duși în Muzeul Astra, unde se vor întâlni cu producători locali, dar și la diferite ”obiective industriale”. ”Prin conferința de la Sibiu, pe care am inițiat-o alături de colegul meu Adrian Teban, primar al orașului Cugir și membru al Comitetului European al Regiunilor, vrem să ne asigurăm că bunele practici europene pot fi integrate în administrațiile locale și județene, respectând totodată identitatea culturală a zonei. Ne dorim ca fiecare dintre invitații noștri să devină, la finalul evenimentului, un ambasador al județului Sibiu, al acestei zone cu locuri, obiceiuri și oameni frumoși”, transmite Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Echipa galbena

Acum 11 luni

Suntem mandri ca suntem reprezentati de catre echipa PNL la cel mai inalt nivel politic european si mondial! Doamna presedinte a CJ va fi un vrednic ghid pentru a le prezenta tuturor celorlalti politicieni europeni, minunea noului spital judetean! Se cunoaste faptul ca cele 16 etaje subterane ale acestuia sunt finalizate, urmand a se decoperta terenul pentru a se incepe lucrarile de parterul noii cladiri fanion a realizarilor echipei castigatoare! Bibu si doamna Cimpean fac din noi oameni de neam!
Raspunde

Echipa galbenă de necaz

Acum 11 luni

De cand ai scris tu comentariul deja clădirea a ajuns la etajul 17 iar pe acoperiș deja sunt plantati palmierii. De mâine se fac internări, dar ciumatii galbeni au întîietate.
Raspunde

Claudiu

Acum 11 luni

Intre 23 iunie-2 iulie se intampla FITS -ul , anul asta. Orasul va fi foarte spre arhi-plin, ca de obicei la final de iunie Mai adaugam inca 400 care trebuiesc plimbati, cazati, hraniti si probabil se va intampla sa-i mai miste de la A la B cu girofarul; fix in mijlocul aglomeratiei Sibienii ? Cum traiesc, cum se deplaseaza, cum pierd timp din cauza de devieri si "acces interzis temporar "? Nu-i pasa nimanui. Daca platesc taxele locale n-au decat sa taca si sa inghita spre nemurirea masherului Chiriac si a sefei sefilor Daniela
Raspunde

Claudiu

Acum 11 luni

Asta descoperire arheologica, nene ! Mor egiptenii de ciuda; li se blegesc piramidele de oftica ca, na, ele n-au 16 etaje subterane
Raspunde

Xxx

Acum 11 luni

F buna initiativa!!! Banuiesc ca vrea sa le arate noul spital...virtual!!!
Raspunde

Emil

Acum 11 luni

Degeaba vin in Sibiu daca nu viziteaza casele memorabile ale lui ,, bin Laden'' din Romania, insusite cu acte de proprietate falsificate, ce-a ordonat premierului Orban curatarea bubelor teroristilor afiliati pentru a fi inscaunati in funtii publice.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Herpesiana Zamacau

Acum 11 luni

Votam PNL si oamenii nostri dragi de dreapta! Vom tine Sibiul nostru minunat departe de ghearele PSD-ului chiar si cu pretul vietii!
Raspunde

Carina

Acum 11 luni

Plin de carcotasi! La birt cu voi, ca prea va pricepeti la toate…
Raspunde

Luminita

Acum 11 luni

Da, Romania o tara micuta dar co 90 milioane de primari, antrenori, ingineri, soferi de clasa 1, medici, politiceni numa destepti in toate categoriile....................
Raspunde

Tudor

Acum 11 luni

Vrea să arate ca bună practica modul în care poate ea să mărească nejustificat, de 2 ori pe an, salariile în instituție, începând cu al ei. Au ajuns cele mai mari ale oricărui județ. Iar al nostru este,... cum este... spital nou, centura de sud, aeroport adevărat, ce să mai vb., orice! Pentru că putem!!
Raspunde

Sibian

Acum 11 luni

Nu numai spitalul nou;are atâtea de arătat! De exemplu muzeul ASTRA sau cum să-ți bați joc de vizitatori punând un preț de intrare neverosimil.Așa și-au însușit muzeul!Sau cum să disprețuiești mii de cetățeni trimitandu-i aiurea după ce ai avut zboruri din curtea ta in Italia.Spania,Franța,Irlanda sau Belgia!Le poți arăta delegatilor tăi că te doare in fund de orele pierdute și de sumele de zece ori mai mari pierdute pentru a-ți vizita copiii răspânditi prin Europa!Le veți arăta,desigur si marile voastre perle-piața volanta și pista de biciclete Avrig-Marsa!Sper,totuși,că "activitatea"voastră va fi răsplătită cum se cuvine de justiție! Nu poți face orice fără să dai socoteală nimănui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus