Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Mai mulți copii din medii defavorizate au avut parte de o tabără pe Valea Avrigului, de Paște

Mai mulți copii din medii defavorizate au avut parte de o tabără pe Valea Avrigului, de Paște

Copiii din mediile defavorizate ale județului Sibiu au avut parte anul acesta de o tabără de Paște organizată de membrii Centrul European de Integrare a Rromilor (CEIR) pe Valea Avrigului. Astfel, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a trăi o experiență care să contribuie la dezvoltarea lor psiho-socială. De cele mai multe ori, aceștia nu au oportunitatea de a participa în excursii sau în tabere pe parcursul anilor de școală, pentru că resursele financiare ale familiilor nu sunt suficiente pentru a asigura mai mult decât strictul necesar. Este motivul pentru care  membrii fundației CEIR implicați în implementarea proiectului „Punți în dezvoltare”, au avut ocazia de a organiza această tabără. 

Scopul acestei tabere a fost de a facilita noi experiențe de învățare ale copiilor în afara mediului cu care sunt familiarizați. Contextul în care are loc învățarea este la fel de important precum conținutul transmis. Pornind de la această premisa, s-a ales un spațiu care să stimuleze deschiderea și curiozitatea copiilor și anume un spațiu în inima naturii, în zona turistică Valea Avrigului.

Activitățile derulate au vizat ameliorarea relațiilor intra-personale și inter-personale, cât și cu mediul înconjurător. Ținând cont de frumusețea naturii, drumețiile au făcut obiectul principal al activităților și a posibilităților de petrecere a timpului liber. Conexiunea cu natura a oferit celor mici, pe lângă prilejul de a se relaxa și de a se bucura de aerul curat și prilejul de a explora florei specifice zonei, dar și observarea animalelor sălbatice în habitatul lor natural.

Totodată au fost realizate o serie de activități destinate dezvoltării personale prin care ne-am dorit să modelăm pozitiv obiceiuri care, în timp, să se transforme în abilități de care copiii să se bucure întreaga viață. Fiecare etapă a proiectului a dezvoltat o idee precum cunoașterea valorilor personale, creșterea stimei de sine sau înfruntarea propriilor temeri și rezolvarea problemelor. Aceste abilității sunt cruciale pe termen lung pentru a ajuta copiii să devină autonomi, competență esențială a vieții adulte.

Proiectul ,,Punți în dezvoltare” este realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, ce se va desfășura până în luna iunie 2023 și  urmărește creșterea gradului de incluziune socială și  diminuarea ratei excluziunii în cadrul comunităților rome și nerome prin inițiative specifice de informare și activități practice adresate copiilor, părinților și cadrelor didactice din cadrul școlilor partenere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 5 luni

Mai degraba sunt medii talharite si distruse de criminalitatea politica si coruptia endemica. Parintii lor, furati si jefuiti de mafiotii speciali din MAI, Justitie, bande politice, etc, stau la masa si asteapta intai sa manance copiii ca apoi sa manance si ei daca le mai ramane ceva in farfurie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus