Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră din Republica Moldova, școlite la Sibiu. Specializarea câinilor este în detectarea substanțelor explozive

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră din Republica Moldova, școlite la Sibiu. Specializarea câinilor este în detectarea substanțelor explozive

De la începutul lunii martie curent, la Centrul Chinologic din Sibiu are loc un curs de dresaj canin, unde participă și trei polițiști de frontieră din Republica Moldova împreună cu coechipierii lor patrupezi - Tor, Elza și Emma.

Specializarea câinilor de serviciu este în detectarea substanțelor și mecanismelor explozive, precizează reprezentanții moldoveni ai Poliției de Frontieră.

„Pentru chinologi cursul cuprinde și partea teoretică, fiind prezentate informații vaste în ceea ce privește îngrijirea corectă a patrupezilor, lucrul reciproc dintre chinolog și câine, tehnici de căutare și verificare și alte metode de dresaj canin. Toate aceste lucruri studiate sunt puse în practică, prin exerciții zilnice și evaluări periodice”, se arată într-un comunicat de presă.

În Republica Moldova cei mai mulți câini de serviciu sunt la Poliția de Frontieră, având patru direcții de specializare – depistarea tutunului și drogurilor, depistarea stupefiantelor, detectarea explozivelor, depistarea persoanelor după mirosul uman.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus