Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

100 de evenimente culturale ale Sibiului în 2023. Cele mai scumpe - Astra Film Festival și Sibiu Internațional Street Art Festival

100 de evenimente culturale ale Sibiului în 2023. Cele mai scumpe - Astra Film Festival și Sibiu Internațional Street Art Festival

Primăria Sibiu a publicat lista cu proiecte de pe Agenda Culturală a mun. Sibiu pentru anul 2023, care au fost admise pentru finanțare. În următoarele 3 zile urmează depunerea eventualelor contestații, după care municipalitatea va anunța lista finală, respectiv sumele alocate fiecărui eveniment.

În premieră, proiectele de pe Agenda Culturală sunt împărțite pe secțiuni: Artele Spectacolului, Muzică, Patrimoniu, Film/Foto/Multimedia, Literatură, Cultură Gastronomică, Arte vizuale și Interdisciplinar.

Cea mai mare secțiune este dedicată proiectelor din domeniu Muzică (42), urmată de secțiunea Interdisciplinar (20), Artele Spectacolului (13), Film/Foto/Multimedia (12), Patrimoniu (10), Arte vizuale (6), Cultură Gastronomică (5) și Literatură (3).

În premieră, festival național de Musical

Cele mai mari sume sunt solicitate de Fundația Astra Film pentru Astra Film Festival 2023 (360.000 lei), de Asociația ART Factory Transilvania pentru proiectul Sibiu Internațional Street Art Festival ediția a IX-a (309.200 lei) și de Fundația CEIR pentru proiectul Dezvoltarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale ale romilor, ediția a V-a (307.600 lei). 

De asemenea, o serie de organizații au solicitat suma de 300.000 pentru proiectele pe care vor să le organizeze. Este vorba despre Zilele Muzicale Româno-Americane, ediția XX și Sibiu Opera Festival - Ediția XXII (Filarmonica de Stat Sibiu); Focus in the Park 2023 (Asociația Focus Sibiu), Sibiu Music Fest (Asociația Culturală Viitorul Muzical); Revelion 2023 - Program cultural (Asociația Event for Tourism), Summer Break (Asociația Libra Events) și Festivalul Național de Musical, Prima ediția (Asociația Inima Sibiului) – toate fac parte din categoria „Muzică”.

La secțiunea „Patrimoniu” Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale Cindrelul-Junii Sibiu au solicitat câte 300.000 de lei pentru trei proiecte, toate obținând punctajul maxim, de 100 de puncte: Spectacol extraordinar "Noi suntem români!", Festivalul Național de Folclor " Ioan Macrea", ediția a XXV-a și Festivalul Internațional de Folclor "Cântecele Munților", ediția a 48-a.

Tot aici, Centrul Național Muzeal ASTRA a solicitat aceeași sumă pentru proiectele Animă ASTRA și ASTRA Multicultural, iar Fundația CEIR – pentru proiectul Portul Popular al romilor - un brand de succes pentru cetatea multiculturală a Sibiului, ediția a IV-a.

Printre alte proiecte sau evenimente care au fost aprobate în premieră pe Agenda Culturală a municipiului Sibiu se numără Zilele Culturii Africane la Sibiu (15.000 lei), Evenimente Mielul Alb (40.000 lei), Sibiul Sustenabil - Un Oraș pentru Oameni (71.390 lei), Folktober (250.000 lei), International Panflute Masterclass (48.800 lei), Recuperarea unei memorii - Monografia vieții Preotului Profesor Nicolae Terchilă (20.000 lei) etc.

Totodată, în lista publicată de municipalitate un proiect a fost declarat neeligibil administrativ. Este vorba despre Sibiu Contemporary Art Festival ediția 4, depus de Muzeul Național Brukenthal.

Lista întreagă a proiectelor de pe Agenda culturală a Sibiului pentru 2023 și sumele solicitate poate fi consultată aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Xxx

Acum 11 luni

Asteptam "Festivalul asfaltarii tuturor gropilor dib asfalt si alinierea capacelor de canal la nivelui asfaltului"!!! Cam in cite sute de ani ar putea organiza primaria un asemenea festival???? A....nu e smart...deci nu se poate! Ok!
Raspunde

Un cititor

Acum 11 luni

Trebe bani la Budrala. De la buget, publici. Pentru că EL face educația maselor. Nici biserica, nici școala, nici familia. EL. Și Chirac. Era să uit. Iertare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus