Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Lucian Romaşcanu, despre reducerile de cheltuieli de la Cultură: Îmi doresc ca suma să ni se ramburseze

Lucian Romaşcanu, despre reducerile de cheltuieli de la Cultură: Îmi doresc ca suma să ni se ramburseze

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, şi-a exprimat speranţa ca suma de două milioane de lei, reprezentând reducerile de cheltuieli de la instituţia pe care o conduce, să fie "rambursată" ministerului, al cărui buget "nu are un impact atât de mare", arată Agerpres.

"Sunt luate din rezerve şi din anumite zone. (...) Noi am întrebat toate instituţiile din subordine dacă şi la ce pot renunţa şi am adunat această sumă. Eu îmi doresc foarte tare ca această sumă - dacă nu va trebui să ni se reţină acum - la rectificare să fie deblocată, ori să ni se ramburseze dacă o dăm, pentru că sunt convins că vor creşte şi încasările şi colectările, iar bugetul Ministerului Culturii nu are un impact atât de mare", a declarat Romaşcanu la finalul unei festivităţi de premiere desfăşurate la sediul Operei Naţionale din Bucureşti.

El a spus că înţelege "solidaritatea", dar că "Ministerul de Finanţe şi restul colegilor trebuie să înţeleagă că pot sprijini cultura cu sume care nu sunt importante la un nivel general al bugetului, dar foarte importante pentru Ministerul Culturii".

Romaşcanu a dat asigurări că reducerile nu vor afecta Programul 'Timişoara Capitală Europeană'.

"Timişoara şi-a primit deja banii. Este în regulă. Am zis-o şi o zic şi acum: nu are ce căuta politica în acest an cultural, pentru că e vorba de Timişoara, de timişoreni, de punerea Timişoarei pe harta culturală a lumii. Mai constat că pe ici, pe colo mai sunt înţepături. Ministerul Culturii nu a vrut să se implice direct, tocmai ca să lase comunitatea locală să-şi trăiască succesul şi să nu ducem politica acolo", a adăugat Lucian Romaşcanu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus