Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Muzeul Astra deschide o expoziție la Roma: „Case vechi. Case contemporane”

Muzeul Astra deschide o expoziție la Roma: „Case vechi. Case contemporane”

Muzeul Astra din Sibiu va prezenta începând de vineri expoziţia de arhitectură vernaculară „Case vechi. Case contemporane", la Galeria de Artă a Accademia di România din Roma.

Vernisajul va avea loc vineri, 5 mai, ora 18,00 la Galeria de Artă a Accademia di România în Roma (Viale delle Belle Arti, 110). La vernisaj vor participa Ciprian Ştefan, director general al Muzeului ASTRA, şi prof. arh. Agostino Bossi. Vernisajul va include şi o prezentare a volumului cu lucrările profesorilor şi studenţilor care au participat la workshop. Cartea, coordonată de profesorul Agostino Bossi, poate fi folosită ca un ghid al expoziţiei, pe care o explică şi o completează, oferind totodată multiple incursiuni în arhitectura internaţională. Vernisajul va fi urmat de o experienţă culinară cu specific românesc, potrivit organizatorilor.

"Expoziţia este curatoriată de Ancuţa Ilie şi Ovidiu Baron. Expoziţia "Case vechi, case contemporane" reprezintă o incursiune în peisajul satului românesc, văzut prin raportul tradiţional/ actual, cu numeroase implicaţii culturale ce ţin de elementele obiective, rezultate din urmărirea fenomenului pe viu, precum şi de elemente subiective, ce ţin de background-ul şi de abordările multiple ale celor ce vin în contact cu acest fenomen. În 2022 a fost organizată prima ediţie a workshopului "Arhitectura vernaculară între tradiţional şi contemporan", în cadrul căruia profesori de arhitectură şi studenţi din România şi Italia au lucrat pe două studii de caz selectate dintre gospodăriile muzeului ASTRA, au explorat tipuri de locuire similare din alte ţări şi au propus modele de reutilizare a unor astfel de gospodării adaptate exigenţelor omului contemporan. Acesta a fost şi punctul de plecare al expoziţiei temporare de la Roma organizată în Galeria de Artă a Accademiei di România", se arată în comunicatul de presă.

Expoziţia va rămâne deschisă pentru public în perioada 5 -28 mai, de marţi până vineri în intervalele orare 15.00-17.00, iar sâmbăta între 11.00-13.00 şi 14.00-17.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 4 luni

Tot casa memorabila saltata cu acte de proprietar falsificate ramane cea mai valoroasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus