Duminică,
24.09.2023
Thunderstorm With Heavy Rain
Acum
20°C

Lacurile de la Ocna Sibiului se deschid în 12 mai, dacă vremea se menține caldă

Lacurile de la Ocna Sibiului se deschid în 12 mai, dacă vremea se menține caldă

Sibienii și turiștii se vor putea bucura de bălăceală în lacurile sărate de la Ocna Sibiului începând de vineri, 12 mai, dacă vremea se va menține caldă.

Ionuț Costea, administratorul Complexului Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului, spune că deschiderea va avea loc de la primele ore ale dimineții și că urmează să se amenajeze un nou loc de joacă pentru copiii cu vârsta sub zece ani.

„Dacă ne ajută vremea și se menține la fel ca în aceste zile vom deschide lacurile vinerea viitoare, în 12 mai, de la primele ore ale dimineții. Anul acesta am lucrat la maluri și vom mai face un loc de joacă pentru copiii sub zece ani în partea de jos a lacurilor. O să deschidem inițial partea de jos, iar apoi vom deschide și cealaltă parte”, a spus acesta pentru Turnul Sfatului.

Care sunt prețurile în acest sezon

În acest sezon prețurile au crescut față de anul trecut, din cauza cheltuielilor și scumpirilor. Totuși, la început de sezon, sibienii se vor putea bucura de câteva reduceri. „În prima perioadă a sezonului prețurile sunt cele reduse, iar pe urmă, în plin sezon, va fi 40 de lei intrarea pentru adulți. Au crescut din cauza cheltuielilor foarte mari pe care le-am avut”, a mai spus Ionuț Costea.

Tarife în funcție de perioadele sezonului:

De la deschidere și pănă în 26 mai vom avea parte de mai multe reduceri. Între orele 7 și 18, un adult va plăti 20 lei pentru a vizita lacurile, mai puțin cu 50% față de sezonul de vară. Accesul pentru copii este gratuit, iar parcarea este, de asemenea, gratuită. Între orele 18-20, intrarea este gratuită pentru toată lumea.

Din 27 mai până în 9 iunie, între orele 7-18, un adult va plăti 30 de lei, copiii cu vârsta mai mare de 10 ani vor plăti 15 de lei, copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 15  lei, parcarea rămâne 10 lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

Din 10 iunie până în 3 septembrie se va reveni la prețurile specifice sezonului de vară. Astfel, între orele 7-18, un adult va plăti 40 de lei, copiii cu vârsta mai mare de 10 ani vor plăti 20 lei, copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 20 de lei, parcarea rămâne 10 de lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Unu

Acum 4 luni

Mda, cred ca si lacurile au fost achizitiondate de catre muzeul satului
Raspunde

Hermannstädter

Acum 4 luni

Pompele de filtrare si incalzire a apei consuma mult curent. E de inteles ca ridica pretul.
Raspunde

Robert

Acum 4 luni

Mda, investitiile au fost facute cu bani europeni, inclusiv sistemele solare de incalzire a apei pentru dus, parcari, etc. Doar intretinerea e suportata de administratie si avand in vedere tarifele practicate e clar ca de fapt e jaf la drumul mare pentru folosul catorva "alesi" speciali !
Raspunde

Ioan

Acum 4 luni

Jaf la buzunare.
Raspunde

Gely

Acum 4 luni

Apa nu au bagato ei in lacuri , si cum sa mai spus au facut investitii cu bani europeni, in schimb ei ne jumulesc!era un loc super placut si accesibil, pentru toate buzunarele!! Ne retragem usor,,,!!
Raspunde

Titus

Acum 4 luni

Nu e ieftin dar nici exagerat de scump, mai ales daca se pune accent pe curatenie.. Un suc, o bere, o gustare pt fiecare, o familie (2 adulti+2 copii) isi poate petrece o zi splendida acolo, cu o cheltuiala totala de pana in 300 de lei. Plus beneficiile pt sanatate.
Raspunde

Gigi

Acum 4 luni

Nici un bucatar nu respecta normele de igiena ma refer la cei care gatesc in bermude si cu capul descoperit apropo sanatatea este mai presus decît banii !!!!! Alo sanipidu nu va mai saturati ????!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus