Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Nominalizată la Bienala de Arhitectură, o firmă din Sibiu va elabora documentația tehnică pentru reamenajarea Parcului Astra

Nominalizată la Bienala de Arhitectură, o firmă din Sibiu va elabora documentația tehnică pentru reamenajarea Parcului Astra

Primăria a atribuit prin cumpărare directă contractul de elaborare a documentațiilor tehnice pentru proiectul de amenajare a Parcului Astra. Discuțiile despre acest lucru au început din 2018.

„Amenajare Parc ASTRA - faza de elaborare DALI+DTAC+PT+DE+AT” este denumirea proiectului atribuit firmei Atelier Tudor Pavelescu SRL. Este vorba despre elaborarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a Documentației Tehnice pentru Obținerea Autorizației de Construire, a Proiectului tehnic, a Detaliilor de Execuție și a Asistenței Tehnice.

Costul serviciilor este de 168.300 lei sau aproximativ 35.000 euro.

Amintim că în ianuarie 2018 administrația locală a Sibiului a lansat o procedură de achiziție a serviciilor de întocmire a documentației tehnice necesară reamenajării Parcului Astra din centrul Sibiului. Atunci, Primăria solicita ca în documentația tehnică să fie cuprinse și câteva propuneri concrete: crearea de alei pietonale pavate, montarea de mobilier urban, încadrarea unei copertine în zona meselor de șah etc.

Citește și: Primăria vrea să reamenajeze Parcul Astra: alei pavate, o nouă arteziană, copertină pentru șahiști

Firma de arhitectură Atelier Tudor Pavelescu SRL a fost înființată în anul 2012 de arhitectul Tudor Pavelescu. Aceasta a fost nominalizată în octombrie 2022 la Bienala de Arhitectură, care a avut loc la Sibiu, cu proiectul „Dacherprogramm - Program de reparații ale acoperișurilor bisericilor fortificate”, înscris la Secțiunea Restaurare / Reabilitare / Intervenții.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AlisonBurgers

Acum 4 luni

Daca si ala e parc .. :))))
Raspunde

Carcotel

Acum 4 luni

Nu prea e cine stie ce de amenajat. Doar alungate ciorile din copaci, deoarece bancile si cele doua alei arata deplorabil, imi aduce aminte de sibiul anilor '90 cand mirosea inspaimantator in acea zona mai ales in zilele ploioase si cand trebuia sa mergi cu umbrela prin zona chiar daca nu ploua. RUSINE primariei ca nu poate alunga un stol de ciori dintr-un parc ultra central, rusine! Trec turisti pe acolo zi de zi si noi avem pretentii de oras european si oras "turistic" printre altele. Probabil ca prin aceasta amenajare se presupune si taierea unor copaci nu, ca asa merge treaba pe la noi. PONT: daca taiati toti arborii nici ciorile nu isi vor mai face cuib, deci nu stiu ce mai asteptati. Da-i bataie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus