Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Sondaj: 56% dintre români consideră că România nu ar trebui să  ajute cu trupe Republica Moldova. 50% se poziționează împotriva unirii

Sondaj: 56% dintre români consideră că România nu ar trebui să  ajute cu trupe Republica Moldova. 50% se poziționează împotriva unirii

33% dintre români cred că, la un moment dat, în viitor, România ar trebui să se unească cu Republica Moldova, în timp ce 54% nu sunt de acord cu unirea, se precizează într-o analiză sociologică realizată de Avangarde.

Potrivit sondajului, dacă mâine s–ar organiza un referendum pentru unirea cu Republica Moldova, 31% ar fi pentru unire, 50% ar fi împotrivă iar 19% nu sunt hotărâți sau nu răspund. Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 26 – 29 aprilie, pe un eșantion de 850 de subiecți, prin metoda interviului telefonic, având o marjă de eroare de 3,4%.

Cei mai mulți români sunt de acord ca Republica Moldova să fie primită în NATO și în UE, mai arată sondajul. Pe de altă parte, la întrebarea ”În cazul unei invazii militare a Rusiei în Republica Moldova credeți că România ar trebui să ajute cu trupe statul moldovean?”, doar 29% răspund cu Da, în timp ce 56% nu sunt de acord.

40% dintre respondenți consideră că Republica Moldova nu ar trebui să fie acceptată în NATO, în timp ce doar 31% ar fi de acord cu asta.

În privința intrării în UE, 41% dintre români susțin că sunt de acord cu asta, în timp ce 30% sunt împotrivă.

Sondajul integral poate fi consultat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 4 luni

La mafia si terorismul actual promovat si inscaunat in Romania, unirea cu Moldova ar fi un dezastru total.
Raspunde

2cents

Acum 4 luni

Unirea cu Moldova este din pacate ceva utopic asa cum este si independenta statelor foste sovietice de Rusia. Populatia din aceste tari a fost supusa unor inginerii sociale de catre conducerile sovietice exact pentru a zadarnici orice tentative de independenta. Dupa deportari masive si aducerea rusilor pe post de colonisti in republici este imposibil sa mai vorbesti de unificare, aderare la UE sau altceva. Asta deoarece masa mare de populatie pro-rusa care deja a prins radacini acolo se va opune vehement si mereu va fi samanta de razboi civil, secesiuni si altele. Vedem asta de multa vreme deja in Ucraina, Transnistria, etc.
Raspunde

Camelian Propinațiu

Acum 4 luni

E reversibil rezultatul. Depinde de propagandă. Trei decenii de demitizare a Trecutului în presă, istorie și literatură au condus la rezultate peste... așteptări! Nu poți ține fără consecințe, din 2002, în reparații, Muzeul Național de Istorie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus