Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Cel puțin cinci artere au devenit sufocate de mașini, după închiderea str. Viitorului. „Am făcut dublu față de cât fac de obicei”

Cel puțin cinci artere au devenit sufocate de mașini, după închiderea str. Viitorului. „Am făcut dublu față de cât fac de obicei”

Străzile Rusciorului, Târgu Fânului, Nicolae Teclu, Constituției, alături de bulevardul Corneliu Coposu și Calea Gușteriței au devenit printre cele mai congestionate artere din oraș după închiderea circulației pe o porțiune de 350 de metri a străzii Viitorului.

Amânată cu o zi și jumătate, restricționarea circulației pe strada Viitorului, între intersecțiile cu Moara de Scoarță și Târgu Fânului, a dus la formarea unor lungi șiruri de mașini „stătătoare” în cursul după-amiezii de marți. Șoferii care spun că circulă des pe rutele afectate de închiderea străzii pentru lucrări de modernizare apreciază că timpul petrecut în trafic a crescut de la dublu la triplu, față de perioadele normale.

În după-amiaza zilei de marți, între orele 16:30 – 17:30, cele mai lungi coloane s-au format dinspre zona nord și cea centrală a orașului către cartierul Gușterița: cu strada Viitorului închisă, mulți șoferi au ales drept alternativă drumul mai scurt peste podul de la Gara CF Sibiu, fapt care a transformat giratoriul de la intersecția Constituției cu bulevardul Corneliu Coposu într-un ghem continuu de mașini.

Cea mai ”lungă” rută către Gușterița era cea care străbate strada Rusciorului

Cea mai afectată rută era cea dinspre strada Rusciorului: coada de mașini se forma pe această stradă din dreptul intersecției cu strada Constantin Nottara, șerpuind în continuare pe străzile Târgu Fânului, N. Teclu și Constituției. A doua cea mai mare coloană de mașini era formată pe bulevardul Corneliu Coposu, tot pe sensul spre Gușterița: capătul acesteia era aproape de intersecția cu strada Berăriei.

Chiar dacă era ora după-amiezii, coloană de mașini era formată și pe Calea Gușteriței, pe sensul de mers către centrul orașului. Pe această arteră, mașinile aflate în trafic începeau să staționeze din apropierea intersecției cu Johann Sebastian Bach.

Coloane de mașini s-au format și pe Calea Gușteriței, pe sensul de mers către centru

„E mult mai aglomerat, mult mai aglomerat. Trebuie să găsesc rute alternative”, spune Horațiu, care apreciază că în prima după-amiază cu strada Viitorului închisă i-a fost necesar un timp dublu pentru a parcurge aceeași distanță.

Un medic aflat pe ruta pe care o parcurge zilnic a apreciat că, de fapt, timpul petrecut în trafic pe ruta Rusciorului – Corneliu Coposu i s-a triplat. Totuși, potrivit unui angajat la o firmă de livrări, cozile generate de închiderea străzii Viitorului nu se compară cu cele generate de lucrările la podurile peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. „E mult mai aglomerat, mai ales în partea cealaltă, la Turnișor. Și aici, în zonă la mall, e super aglomerat. Mi-e greu și mie cu scuterul să mă strecor. Nu știu dacă aș rezista să fac aceste drumuri cu mașina”, spune Andrei Cosmin.

Până anul viitor

Strada Viitorului a fost închisă între Moara de Scoarță și Târgu Fânului pentru șantierul de modernizare a acestei porțiuni, șantier care implică lărgirea carosabilului, dar și coborârea nivelului străzii, astfel încât să nu mai existe situații în care mașinile să se blocheze sub podul de cale ferată. Totodată vor fi amenajate și trotuare.

Lucrările ar urma să se întindă pe o perioadă de zece luni, în care nu intră și perioada sezonului rece, când șantierul va fi închis.

Citește și Închiderea străzii Viitorului, amânată cu o zi: „Este exclus să putem menține deschis traficul”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Gheorghe ion

Acum 4 luni

din 10 luni se fac 20. ca pe valea oltului la boita, lucrari care trebuiau incheiate anul trecut si care ieri au generat un trafic infernal cu 8h durata b - sb. noroc ca werner face escala cu avionu' la sb. si cand ma uit la chineJi ca fac viaductu-ntr-o saptamana... da, mai sunt eminenti care ti.o zic: bre e știft viaductu' ala, ca n.o sa tina ca e chinezarie :)))
Raspunde

Loredana Hambasan

Acum 4 luni

Demisia toti din primarie!!!! V-a bateti joc de impozitele noastre, ale oamenilor care am construit acest oras! Este o crima orice reabilitare de strada! Sa nu se mai faca nimic de primarie! Strada Vitorului este perfecta asa cum este, nu trebuie schimbat nimic! Doamne ce dor ne e de Sibiul nostru iubit al anilor 70!
Raspunde

NEBUNIE FODORISTA

Acum 4 luni

Perfect de acord ca strada Viitorului are nevoie urgenta de reabilitare ....DAR NU 10 LUNI INCONSTIENTIULOR!!!!! 10 LUNI ...de ce naiba nu a-ti cerut prin caietul de sarcini maxim 3-4 Luni ...sunt 350 m...ce dificultate majora sa fie pe 350 m? Cautati naibi o firma capabila sa faca lucrarea in 3 Luni...pana in toamna cand incepe scoala se poate face fara probleme, dar cu firme normale nu cu ciorditori si invarteli FODORISTE!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A.c.

Acum 4 luni

propune tu solutie, arata unde s-a facut ceva asemanator fizic la noi in tara, in termen mai scurt
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel

Acum 4 luni

Pai daca te pricepi de ce nu o faci tu in 3 luni. Proiectantul zice 10 luni, verificatorul de proiect tot 10, beneficiarul la fel. Dupa toti astia se trezeste gigel de pe net sa faca termenul 3 luni. Pai hai, baga mare, sigur au aia nevoie de subantreprenori buni. Fugi repede si fa tu lucrarile.
Raspunde

@Cornel

Acum 4 luni

Cornelus bai baietas, tu poate nu intelegi, ca ai scoala putina, dar noi ceilalti ne-am prins repede cum stau lucrurile... lucrarea trebuie terminata in ajun de alegeri la anul ca sa iasa Fodor in fata cu realizari! Da tu esti mai*** si mai necitit asa ca inghiti ca pelicanul tot!

Raspunde

Mister

Acum 4 luni

De ce nu ati mers sa vedeti ca nu era nimeni pe santierul de pe Viitorului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rob

Acum 4 luni

Nu ar trebui cenzurate numerele mașinilor într-un articol public?

Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 4 luni

Daca pozele au fost facute in 8 mai, iar azi e 10 mai, sunt mari sanse sa gasesti soferii si masiniile tot pe acolo. Vezi omu' in poza la ziar, te duci la el, socializezi....
Raspunde

Un sofer

Acum 4 luni

asta e poza reala a primariei incompetente de sat Sibiu. O multime de strazi largi (cl. Dumbravii, Rahovei, M. Vit. etc etc) care puteau fi circulate pe doua benzi, le-au gatuit la o banda. Strazile de o banda (inclusiv in zone de case) le-au gatuit pana la refuz cu parcari in spic. Starzile noi le-au facut la standarde de sec. 19. Si acum vin si zic: uitati orasul sufocat de trafic, ne trebuie o centura SUD cu un traseu imbecil - pentru a rezolva ce ?

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel

Acum 4 luni

pentru ce, pentru ca să îți lași și tu mașina acasă! Trăim într-un oras pe care îl poți parcurge PE JOS de la un capăt în celălalt cam într-o oră. De la periferie în centru faci maxim 30 min (gen V Aaron - Centru sau Strand Centru). Cei care lucrează în zona vest au autostradă la dispoziție. Nu mai există copil care să meargă pe jos la școală și toți își fac mutație ca să ducă copilul cât mai departe de domiciliu, nu mai există varianta de autobuz că e degradant (cu toate că toate autobuzele sunt noi). Biciclete? Alea sunt pentru săraci, mai bine un BMW bursuc care să scoată fum. Traficul suntem noi toți, nu îl face primăria. Dacă mâine sunt bulevarde cu 8 benzi o să se cumpere și mai multe mașini și în 2025 o să vreți 16 benzi. Primăria face bine ce face. Stați voi în trafic și poate la un moment dat vă prindeți că nu sunt proști ăia din vest care schimbă tot și merg pe transport alternativ.
Raspunde

@ Cornel

Acum 4 luni

esti sibian Cornele ? Ia aut. 8 sau 10 si coboara sa zicem doar la jumatatea str. Zavoi din Turnisor , nu zic chiar in capat sa nu fiu rau. Apoi fa stanga imprejur, porneste cronometrul si du-te pe jos pana la mag. Dumbrava = Min. 45-50 de min. Alternativa, urca-te pe bicicleta si ia-o catre centru. Sa tot fie vreo 30 - 50 de canale de sarit / ocolit din zavoi pana in centru. Apoi la Cioaba/podul CF Lidl urca-te pe trotuar sau zboara, pentru ca pista e ocupata de coloana ce sta la santierul podului. Apoi dupa primaria veche, incerca sa faci stanga – spre teatru pe bicicleta. Oare ai merge pe pista sau te-ai incadrezi pe banda auto stanga ?
Raspunde

Florin

Acum 4 luni

CATASTROFALA ABORDAREA. Lucrarile in albie trebuie executate si finalizate cu acces al utilajelor de pe malul stang ( ca doar nu e Dunare raul nostru !!) , fara a implica deloc traficul. Abia apoi oprit taficul doua , trei luni maxim.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel

Acum 4 luni

Serios fraților, nu mai aberați în halul ăsta. Ai văzut în viața ta un utilaj pentru forat micropiloți? Cum să faci de pe malul celălalt. Cine te lasă să lucrezi în albie? Apele române? Noroc la obținere aviz! Eu zic să facă fiecare ce se pricepe. Nu mai aberați pe internet!
Raspunde

Dfghj

Acum 4 luni

inainte sa fi inchis strada viitorului puteau face prelungirea strazii de acces la Lidl-ul din zona paralela cu Cibinul si iesea in drumul care este dincolo de Rosbach pe langa liveziile lui Carabulea si apoi iesea sub podul de autostrada. Sau puteau cere o punte de pontoane mobile de la Armata pentru 10 luni cat precoinizeaza sa fie inchisa strada si se decongestiona traficul...
Raspunde

Me

Acum 4 luni

Cea mai buna varianta. Viziune 0. Sau prostia unora.
Raspunde

Larissa Avangarden unghii cu gel

Acum 4 luni

Este strigator la cer ce se intampla in orasul nostru! Am facut ieri 3 ore de la targ, unde am fost cu familia la mici pana la noi in Avangarden, unde ne-am stabilit cu iubitul si copilasii nostri de 2 saptamani. Tot orasul este blocat, consumam tone de motorina degeaba si ne pierdem vietile in trafic! Cine ne despagubeste pentru aceste suferinte? cine? Daca stiam ca va incepe santierul pe str. Viitorului, nu ne-am fi mutat la Sibiu de la Rosiori! Demisia doamna Flondor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus