Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Închiderea străzii Viitorului, amânată cu o zi: „Este exclus să putem menține deschis traficul”

Închiderea străzii Viitorului, amânată cu o zi: „Este exclus să putem menține deschis traficul”

Închiderea arterei care leagă o importantă parte a cartierului Lupeni de partea de vest a orașului a fost amânată cu 24 de ore.

În timp ce Primăria Sibiu anunța închiderea traficului pe strada Viitorului începând de luni, în zona podului de cale ferată, acest lucru se va produce de marți, anunță reprezentanții firmei de construcții angajată să execute lucrarea de 11,7 milioane de lei (valoare în care intră și proiectarea).

„Din păcate, acolo este exclus să putem menține deschis traficul. Pe lângă relocarea rețelelor de gaz și canalizare, nivelul drumului trebuie coborât foarte mult. Vom construi un zid de sprijin cu micropiloți forați, pentru a sprijini drumul în partea dinspre Cibin, drum care de asemenea va fi lărgit față de dimensiunile actuale”, arată Ovidiu Simen, director regional al Geiger Transilvania SRL, societatea angajată de Primăria Sibiu să proiecteze și să execute lucrarea.

Până anul viitor

Termenul de execuție a lucrărilor prevăzute este de zece luni. Perioadă care nu include și lunile de repaus din timpul sezonului rece. Cât timp strada Viitorului va fi închisă în zona podului de cale ferată, Primăria a anunțat că pe strada Reșița, pe tronsonul dintre str. Petrila și str. Anina, se va institui sensul dublu de circulație.

În afară de amenajarea străzii pe sub pod astfel încât să fie permisă trecerea unor autovehicule cu gabarit mai mare, pe lângă lărgirea carosabilului, lucrările mai prevăd amenajarea de trotuare, a iluminatului public și a sistemelor de parapete.

Citește și Termen, un an și două luni: a fost semnat contractul modernizării străzii Viitorului pe o lungime de 350 de metri

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Andrei

Acum 4 luni

Stau si ma intreb oare, nu se pueau reloca utilitatile sub trafic, monta piloni, si alte activitati pentru a reduce perioada de inchidere a drumului? Sau macao o alternativa provizorie pe celalalt mal al Ciobinului? Oare intotdeauna trebuie sa punem carul inaintea boilor, sa inchidem trafic si dupa sa ne gandim la alternative ?
Raspunde

Da

Acum 4 luni

Băi frate, un an pentru 50 de metrii. Primăria își bate joc de oameni. Astăzi nu mai aveai aer să respiri în toată zona. Niște nesimțiți pe banii SIBIENILOR. Totul trebuia făcut în câteva săptămâni. 10 să zicem. Dar la noi în secolul ăsta. Fiecare lucrare durează..... ca și timp. Și baniii !!! AFACERE !!!!!!!!!!
Raspunde

@Andrei

Acum 4 luni

Nu te mai intreba. Aici e treaba serioasa, nu joc pe calculator. Drumul in varianta finala va avea intre 3,5 si 4 metri intre podul de cale ferata si sosea. Cum poti visa sa realizezi asa ceva cu traficul deschis? Oricum vor fi probleme cu mersul trenurilor care trebuie respectat. Un lucru bun cu inchiderea traficului aici, coloana de masini de pe Abatorului este aproape zero. Inainte de deschidere, trebuire regandit traficul in sensul giratoriului de pe malul Cibinului. In mod normal in fata la Libertatea este necesar crearea unei benzi pentru virajul la dreapta pe Viitorului, iar la iesirea de pe Viitorului, o banda dedicata pentru virajul la dreapta peste Cibin.
Raspunde

Ady

Acum 4 luni

Puteau face o traversare de rau si era mai bn dar nu se complica nimeni dar nimeni nu gandeste in PRIMARIA SIBIU????nu se vrea sa se faca trebuie schibati toti de la conducere k sunt doar neamuri cu firme de asfalt nasi si etc asta e ROMANIA
Raspunde

Nicu

Acum 4 luni

Din nou specialiști de la Geiger, 10 luni pentru așa lucrare plus lunile de iarna, adică 1 an și jumătate. Te apucă plânsul când auzi ce termene au, zici că fac o autostradă.... Rușine primăriei pentru o așa lucrare să aibă așa un termen lung, va bloca un cartier și așa sufocat de trafic. Același specialiști care ,, lucrează " și la podul peste Cibin..... Așa se lucrează pe banii contribuabililor, prost și foarte scump.... Rușine celor din primărie care sunt vânduți pe un pumn de arginti.
Raspunde

Elzoroaba

Acum 4 luni

Nu, nu se putea, s-au cântărit toate alternativele. Mai lasă ipocriziile
Raspunde

Vlad

Acum 4 luni

Dacă în urma cu mai bine de 10 ani Primaria ar fi realizat continuarea str.Caprioarelor,cu POD peste Cibin în zona Reșița 2,acum nu discutam de aceasta aglomerație.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus