Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Poliția Sibiu: alcoolemia de peste 0,80 se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă

Poliția Sibiu: alcoolemia de peste 0,80 se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă

Polițiștii sibieni le reamintesc șoferilor că dacă sunt prinși la volan cu o alcoolemie de peste 0,80 sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu o amendă penală, care o stabilește instanța. 

„Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80  g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă,” transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

Polițiștii dau și două exemple de șoferi prinși băuți la volan.

Astfel, ieri, 8  mai, în jurul orei 20,30, polițiștii rutieri  au oprit un autoturism condus pe raza localității Jina de către un localnic în vârstă de 67 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În 9 mai, în jurul orei 02,30, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Lotru din municipiu.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 27 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Medieșeanul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior, la nivelul Biroului Rutier Mediaș fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Scapa precum trisoara Halep daca prezinta la judecata un bidon de apa plata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus