Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
7°C

Muzeul Astra invită sibienii la Ziua Costumului Tradițional din România. Intrare gratuită pentru cei care vor purta costum popular

Muzeul Astra invită sibienii la Ziua Costumului Tradițional din România. Intrare gratuită pentru cei care vor purta costum popular

Muzeul Astra invită sibienii să participe duminică, 14 mai, la cea de a VI-a ediţie a evenimentului Ziua Națională a Costumului Tradițional din România. Pe lângă atelierele interactive, sibienii care vor purta costum popular vor putea vizita gratuit muzeul.

„Cu acest prilej, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc un atelier interactiv de confecționat ciucuri de împodobit tolicile și cergile date la piuă, însoțit de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) denumită sugestiv „De la cioareci la blue jeans”. Mai precis, între orele 11 și 15, Muzeografii Elena Găvan și Florin Streza alături de Doina Halcea, conservator, vor descrie vizitatorilor cum se confecționa pe vremuri pânza pentru cioareci și ce fel de instrumentar se folosea în acest scop. Locația aleasă este Complexul de industrii textile de la Gura Râului, jud. Sibiu/ Piva de la Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

Totodată, duminică, 14 mai, intrarea va fi gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus