Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Raluca Turcan laudă legile Educației: „Este meritul președintelui Klaus Iohannis”

Raluca Turcan laudă legile Educației: „Este meritul președintelui Klaus Iohannis”

Proiectul „România educată”, cu care fostul primar al Sibiului a marșat în campaniile electorale, a fost transpus în legi adoptate de Camera Deputaților, normative lăudate de președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Deputata liberală spune că rezultatul noilor legi ale educației este un set de ”reforme coerente, predictibile și așteptate de către toată societatea”, după ce în ultimii 12 ani au fost aduse peste 400 de modificări legislației în domeniu. „Avem un proiect de țară prin acest pachet modern de legi. Este meritul președintelui Klaus Iohannis. Alături de specialiști în Educație, mă bucur să fiu parte în realizarea acestui demers. Se regăsesc aici măsuri pentru care am militat în ultimii ani: masă la școală, master didactic, reducerea violenței și a abandonului școlar, creșterea burselor și a valorilor acestora, transportul gratuit pentru elevi și învățământul dual”, a enumerat Turcan în cadrul unei conferințe de presă organizată în cursul zilei de vineri.

Turcan spune că – după adoptarea acestor acte normative și de către Senat și promulgarea lor de către președintele României – printre beneficiari vor fi elevii din zonele defavorizate care „vor primi o atenție specială și alocări țintite”. „Este garanția că România va ajunge o țară dezoltată prin educație. De acolo vine dezvoltarea sustenabilă. De când mă știu, în politica românească s-a militat pentru o finanțare mai bună. Prin acest proiect depus la timp, proiectul are finanțare din fonduri europene pentru o mare parte din măsuri. În timp, elevii și studenții vor avea profesori mai bine plătiți. Prin adoptarea acestor legi a fost îndeplinit și un jalon prin care vor veni 3,6 miliarde de euro care vor fi investiți în Educație”, a mai promis Turcan.

Lidera organizației județene a PNL Sibiu a mai spus că, datorită acestor noi legi, studenții care vor urma masteratul didactic vor primi pe perioada studiilor o bursă egală cu salariul unui debutant din sistemul de învățământ. A mai arătat că legislația va permite înființarea de consorții de învățământ profesional dual, un astfel de proiect fiind inițiat și de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Primăria Sibiu, licee tehnologice și companii din județ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Emil

Acum 4 luni

Doamna Turcan, sarlatanul Iohannis nu ia sefia NATO cu inca 5 case acaparate cu acte de proprietate falsificate prin meditatii, cu inca 5 retele de crima organizata afiliate curatate de bube in spalatoriile justitiei romane si inca 5 premii nemtesti pentru ,,combaterea coruptiei'' prin atrocitati comise asupra sefilor DNA si condamnari CEDO. https://www.z-g-v.de/presse/presse-details/default-87c7a70d73-147
Raspunde

Herr

Acum 4 luni

Au greșit enunțul!E de fapt România needucata!E praf legea!!!
Raspunde

Cristi

Acum 4 luni

O nulitate laudă un parazit puturos, asta e politica acestor tâlhari
Raspunde

Ion

Acum 4 luni

Aceasta duamna, oare a citit legile la care face referire ? Mira-m-as ! Cuvinte înșirate că din coada să mai sune! Și eu, și tu, putem sa scoatem pe gură aceste gargare. Nu are de gând țurcana sa lase Sibiul cu ale lui probleme și să plece la Botoșani?! Cred că și-a umplut destul buzunarele pe aici.
Raspunde

Nicolae

Acum 4 luni

Tupeul și nesimtirea nu au nicio limita la acești politicieni !
Raspunde

Xxx

Acum 4 luni

Singura certitudine pe care o vedem a fost enuntata tot de d nul presedinte: Statul a esuat!!! Asa ca....

Raspunde

Marcel

Acum 4 luni

O incultă din Moldova, *** a PNL, laudă un puturos, un corupt, un trădător de țară care a vândut Romania . Ea este o nulitate, *** pentru cei din conducerea PNL. Iar Iohannis cred că îi va urma lui Băsescu. Cred că și mai bine chiar: va îmbracă"zeghea" și o va primi pe Carmen la vorbitor.

Raspunde

John Brad

Acum 4 luni

Sunt curios la ce scoala merge fiul doamnei. As tinde sa cred ca la o scoala privata.

Raspunde

@@@

Acum 4 luni

Johnule, cred ca merge la scoala in strainatate. Asa a mers si fiul Anei Birchall. (alta cucuvea).
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 luni

Cind vrei sa-ti bati joc de ''cineva'' il lauzi.

Raspunde

Bubi Seven

Acum 4 luni

Se vede ca educatia e nasita de Le Dulap , pentru ca se duce de râpă !! Iar despre elfii pe care-i are in ograda ce sa mai zic ,parca sint cam ingusti ma minte ca si el !
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 luni

Isi lauda seful! Vai de ea! Ne procopsiram cu dna aceasta si nu mai scapam de dumneaei. Pana cand ne va reprezenta judetul?! Trista figura politica!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 4 luni

Săracii hauri, au asmuțit 24 de postaci de la fermă, pe un articol comandat.

Raspunde

Rob

Acum 4 luni

Zi același lucru și acuma alfanetule. Nu te interesează rezultatul, comentezi doar pe moment. 80%. Dar pentru tine e fals este?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus