Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
23°C

CFR scoate la licitație mai multe terenuri și depozite în Sibiu, inclusiv în Turnișor. În trecut nu s-a prezentat nimeni

CFR scoate la licitație mai multe terenuri și depozite în Sibiu, inclusiv în Turnișor. În trecut nu s-a prezentat nimeni

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" S.A, prin Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov organizează săptămâna viitoare o licitație publică pentru închirierea a zeci de terenuri și spații de depozitare, între care unele din municipiul Sibiu.

Licitația este programată în data de 25 mai 2023, de la orele 11:00, la sediul sucursalei.

În Sibiu sunt oferite spre ocupare două depozite în zona Triaj din cartierul Broscărie. Unul din spații are 470 de metri pătrați, iar CFR cere chirie 2350 de lei pe lună, fără TVA. Celălalt spațiu are 288 mp și este solicitată o chirie de 1.440 de lei pe lună, fără TVA.

Un alt spațiu interesant oferit de CFR se află în zona cunoscută drept ”gara din Turnișor”. Deși nefolosită de mulți ani, halta dispune în continuare de terenuri învecinate generoase nefolosite și depozite adiacente. CFR încearcă să obțină niște bani de pe urma lor dându-le în folosință.

În Turnișor CFR oferă un teren de 397,4 metri pătrați, pentru care cere o chirie lunară de aproximativ 1.500 de lei. Terenul a avut un chiriaș până nu demult, în acesta a renunțat invocând lipsa activității economice pe perioada pandemiei. Oficialii CFR spun că au rugat administratorul firmei să participe și la alte licitații similare din trecut, dar acesta nu s-a prezentat.

”Terenul în suprafaţă de 397,41 mp cu destinația parcare, situat în HM Turnişor, a fost scos la licitație începând din anul 2021 (poziția N2), urmare solicitării domnului Bogdan Nicolae, administrator al SC Nicolaus Com SRL.

Este important de precizat faptul că, deși SRCF Braşov a organizat licitaţii succesive, iar SC Nicolaus Com SRL a fost înștiințată pentru participare și încheierea unui contract de închiriere pentru terenul sus-menționat, aceasta nu a dat curs invitaţiilor, invocând lipsa totală a activităţii generată de criza sanitară SARS-COV2.

Menționăm faptul că la data prezentei, terenul nu este închiriat”, au transmis pentru Turnul Sfatului reprezentanții CFR.

Redăm mai jos tabelul cu terenurile și depozitele CFR scoase la licitație în Sibiu:

licitatie cfr

Licitația va avea loc în data de 25 mai 2023 de la orele 11:00, la sediul din Brașov, str. Politehnicii nr.1.

Citește și:

CFR-ul scoate la închiriere terenul de fotbal din Broscărie. Expert: ”Acolo sunt numai bălării, e nevoie de o investiție minimă de 200.000 de euro”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Nicolae banu

Acum 4 luni

De ce suprafața unui teren se vinde in euro și la fața locului se calculează în lei??? La noi în țară nu există ca monedă de circulație, adică nu avem salarii in euro.Toata chestia mi se pare o mare excrocherie.Acele imobile, adică terenurile nu sunt de vânzare, doar sub formă de chirie????? La cursul de schimb la vânzare este un preț iar la cumpărare alt preț!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus