Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Grevă de avertisment timp de două ore în școlile din Sibiu. Profesorii riscă să nu fie plătiți

Grevă de avertisment timp de două ore în școlile din Sibiu. Profesorii riscă să nu fie plătiți

Timp de două ore, o mare parte dintre cadrele didactice din Sibiu intră în grevă de avertisment. Profesorii vor sta la clasă cu elevii, dar nu vor face lecții. De luni, 22 mai, este anunțată grevă generală. 

„Am primit înștiințare atât de la SIP cât și FSLI, cele două sindicate din învățământ, că astăzi, între orele 11.00 și 13.00 se declanșează greva de avertisment. Profesorii intră la clasă, însă doar supraveghează elevii și nu fac niciun fel de lecție. În schimb, vor scrie pe tablă grevă de avertisment, iar de luni vor intra în grevă generală”, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Potrivit acestuia, 80% dintre dascălii sibieni au intrat astăzi în grevă, iar aceștia riscă ca orele în care sunt în grevă să nu le fie plătite.

„Potrivit legii, cei care au intrat în grevă riscă să nu le fie plătite aceste ore. Acum, depinde și de ce negocieri duc liderii de sindicat cu ministrul Educației”, mai spune inspectorul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 11 luni

De unde sa mai plateasca cata vreme tiparnita BNR abia satisface foamea plosnitelor speciale ce apara si spala retelele de crima organizata statala.
Raspunde

Drone și submarine

Acum 11 luni

Lista de jucării: Rachete, avioane, fregate, drone, submarin Nu mai rămâne mult pentru cultură, educație și sănătate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus