Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Un sibian reclamă că noua configurație de la sensul giratoriu de pe Calea Cisnădiei nu funcționează. ”N-au făcut decât să mute problema în giratoriu”  

Un sibian reclamă că noua configurație de la sensul giratoriu de pe Calea Cisnădiei nu funcționează. ”N-au făcut decât să mute problema în giratoriu”  

În 5 mai 2023, Primăria Sibiu anunța că s-a reconfigurat intersecția dintre strada Plugarilor și Calea Cisnădiei și băgarea în sensul giratoriu a celor care vor să meargă spre Gheorghe Dima.

”Șoferilor care circulă pe strada Plugarilor și care pătrund în Calea Cisnădiei le-a fost creată o bandă specială pe Calea Cisnădiei. Această bandă practic, preia întreg traficul de pe strada Plugarilor datorită marcajului continuu instituit pe carosabil în intersecția amintită, între cele două benzi de mers ale Căii Cisnădiei.

În aceste condiții, după ultima stație de autobuz dinaintea sensului giratoriu cu strada Rahovei, Calea Cisnădiei se îngustează de la două la o bandă de deplasare, exact înainte de intersecția cu strada Plugarilor, traficul de pe cele două benzi fiind preluat de o singură bandă.

De asemenea, șoferii care pătrund în Calea Cisnădiei dinspre strada Plugarilor și care doresc să vireze ulterior la dreapta, spre strada Gheorghe Dima, au posibilitatea fie de a schimba banda 2 cu banda 1, prin porțiunea de marcaj discontinuu care le permite această manevră, fie de a intra în sensul giratoriu și a vira apoi spre stânga, spre strada amintită”, se preciza atunci.

Soluția, spune un cititor Turnul Sfatului, nu funcționează.

”Din poze se înțelege foarte clar prostia creată de "comisia de circulație". Au băgat traficul de pe Plugarilor direct în giratoriu și acolo se comasează ambele benzi, de după intersecție, în linie cu benzinăria. Acum nu mai poți să te încadrezi dreapta spre Dima, pentru că stai în blocaj. În plus, nici autobuzele nu mai pot să se încadreze în giratoriu și să vireze stânga înspre Rahovei”, explică sibianul.

Înainte de refacerea intersecției era bandă în partea stânga a străzii Plugarilor pentru ”Înainte și stânga”, iar după stația de autobuz, pe dreapta, exista o bandă pentru încadrare la dreapta, spune el.

”Înainte, cei care veneau de pe Plugarilor trebuiau să dea prioritate celor care urcau pe Cisnădiei. Acolo trebuia introdusă regulă fermoar. Dar așa n-au făcut decât să mute problema în giratoriu”, a mai spus sibianul.

În perioada 18 – 28 aprilie pe această stradă au avut loc lucrări de reparație a carosabilului, iar în urma acestora s-a luat decizia schimbării regulilor din intersecție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Eu

Acum 6 luni

Experții noștri. Vă dați seama de ce merg lucrurile prost peste tot. Nici măcar să preiei ceva funcțional nu sunt in stare. Vor sa inventeze ceva, orice, doar sa fie o invenție proprie. Până nu răspunde nimeni iar deciziile sunt dictate asta e rezultatul. Vezi la urbanism primărie sibiu
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 6 luni

Sunt convins ca noua configuratie a functionat. Ce vreau sa zic e ca a adus un mic beneficiu cuiva pentru noile marcaje vopsite acolo. Si probabil in curand urmeaza o noua vopsire :)
Raspunde

Dan

Acum 6 luni

Pe lângă noaptea minții din primărie, avem imbecilitatea celor care blochează giratoriul. A ajuns sa fie coada pe Dima pana in calea Dumbrăvii
Raspunde

2cents

Acum 6 luni

Nu trebuie sa uitam faptul ca "alesii" se numesc asa deoarece au fost votati de cineva, adica de o majoritate. Ei bine tot acea majoritate e si cea care blocheaza intersectiile, care inchide ochii cand trece pe langa un abuz urbanistic sau de alt fel, etc.
Raspunde

Eulenspiegel T.

Acum 6 luni

Va dati seama ce minti luminate avem in comisia de circulatie, inclusiv cel de la rutiera, daca au facut asa ceva. Au dereglat total circulatia in giratoriu si pe strazile care converg acolo. Un experiment nefericit pe timpul si banii celor care folosesc zilnic acea intersectie, oricum pacatoasa. Ce e clar acum este ca nu locuieste dintre ei niciunul in Arhitecti. I-as pune sa plateasca toate lucrarile de reconfigurare.
Raspunde

Sibian

Acum 6 luni

Pentru cultura ta generala, groapa de gunoi ( și de gunoaie) numita Cartierul Arhitecților e in UAP Cisnădie, așadar, votați in continuare huja ( cu literă mică) și echipa galbena.
Raspunde

John doe

Acum 6 luni

Singurul avantaj al noilor marcaje este ca eventualii cocalari care se bagau pe banda de autobuz si mergeau inainte, se vor infunda si ei inainte de giratoriu :D
Raspunde

Titus

Acum 6 luni

Un EȘEC total și absurd, a ajuns coada atât de mare de multe ori blochează semaforul de pe Dumbrăvii înainte de a intra pe Dima... Înainte la mica înțelegere se circula mai bine. Să nu mai zic că blochezi tu o bandă pentru autobuze, care sunt,,pline,, cu dou trei oameni (toată stima pt cei care vor să meargă cu autobuzul) Dar NU blochezi tu o bandă întreagă, plus că mai au și stația aiurea în capăt unde stagnează cu zecile minute unele autobuze. Este aiureală rău de tot pe acea porțiune. Mai cumpără hantataru apartament într-o zonă așa aglomerată!
Raspunde

Marius

Acum 6 luni

Creste numarul celor care nu inteleg codul rutier, marchajele rutiere, conduita preventiva si se arata nesimtirea, dar cel mai rau duc lipsa de intelegerea, bunul simt daca ar exista s-ar circula foarte bine in giratorii, ne ingramadim ca oile, ne claxonam, ne vorbim urat, ne aratam gesturi obscene si dam vina pe autoritati ca nu suntem in stare sa ne zambim unui altuia. De accea suntem incruntati.
Raspunde

Nada

Acum 6 luni

Sunt foarte curios, cand se va petrece primul accident în sens, între un șofer care vine de pe Plugarilor și unul de pe banda din dreapta lui. Cine o sa fie de vina? Oare oare.
Raspunde

Gh.

Acum 6 luni

Credeți ca există , undeva, in lume, un sens giratoriu care sa “ conțină “ o stație de autobuz, o benzinărie, iar ieșirile blocate de trecere de pietoni ? Nu, nu există ! Este vorba despre o Invenție românească !
Raspunde

Che

Acum 6 luni

Regula “Fermoar “in Sibiu ? O ,dar stiu acești zombii din trafic ce înseamnă ? Poate 10 % din participanții la trafic cu indulgenta !!!
Raspunde

MaBo

Acum 6 luni

Nu este o regulă,e bunăvoință!
Raspunde

Nada

Acum 6 luni

Este o 'lege nescrisa'
Raspunde

Colt

Acum 6 luni

Atata timp cat nu se descongestioneaza iesirea de la Ciresica spre cartierul Arhitectilor nici o varianta nu este posibila pentru fluidizarea circulatiei. Blocajul are loc din mai multe cauze -semaforul ptr pietoni de la Ciresica -cei ce ies in Calea Cisnadiei dintre blocuri (Aleea Streiu) si fac stanga spre Arhitectilor taie benzile si incetinesc fluxul -de pe strada Siretului vin tot la Ciresica (s-ar fi putut face o scurtatura pe langa Kaufland sa iasa in giratoriul de acolo) -cele doua treceri de pietoni nesemaforizate cu comanda la buton (trec care cum vin)
Raspunde

Cricri

Acum 6 luni

Zi-mi si mie unde este reglementata "regula fermoar" ca nu stiu. Da e o buna practica dar nu asa functioneaza lucrurile. Care e semnul pt intersectia fermoar? Un slitz?
Raspunde

M

Acum 6 luni

Dacă în acest weekend nu șterg marcajul ăla idiot înseamnă că nu mai au nici o urmă de bun-simț!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus