Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Ce facem în weekend? Târg de ecoturism, Vino în Parcul Tineretului, excursie cu mocănița și o noapte la Casa Muzeală

Ce facem în weekend? Târg de ecoturism, Vino în Parcul Tineretului, excursie cu mocănița și o noapte la Casa Muzeală

În acest final de săptămână la Sibiu putem lua parte la o mulțime de evenimente. Mergem la meci pe Stadionul Municipal, Vino revine în Parcul Tineretului, în Muzeul Astra are loc târgul de Ecoturism, iar drumețiile nu lipsesc nici ele din peisaj. 

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGOLD

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Furios și iute 10”, „Jucăria Nouă” „Micul Allan - O Aventură Extraterestră” sau „Fericirea începe azi” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

O noapte la Casa Muzeală

Sibienii și turiștii vor avea ocazia să participe în data de 19 mai la un eveniment special pregătit de Asociația Vatra Satului - Săcădate, noapte animată de șezătoare, de degustare de produse locale, de vizitare a obiectivelor turistice, dar și de o lansare de lampioane. Toți cei care vor să participe la acest eveniment o pot face în baza unei donații minime de 79 de lei, bani care vor ajuta asociația să organizeze în viitor și alte proiecte. 

Vino în Parcul Tineretului

Vino revine în parcul Tineretului între 18 și 21 mai. „Te așteptăm la Vino Festival 2023 cu mâncăruri bune  și concerte, dar și cu multe surprize pentru cei mici!”, arată organizatorii evenimentului.

Cu mocănița pe Valea Hârtibaciului 

Sâmbătă, de la ora 6, suntem invitați la o plimbare cu mocănița pe Valea Hârtibaciului. „În această excursie de o zi, vom face o plimbare înapoi în timp cu mocănița de pe Valea Hârtibaciului. Vizitam Muzeul Astra, unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. Luăm la pas străduțele înguste ale Sibiului, vedem principalele atracții istorice ale acestui oraș fortificat, inclusiv renumita sa arhitectură germanică și rămășițele unor turnuri medievale”, transmit organizatorii evenimentului. 

Mai multe detalii aici

Festivalul Johann Strauss, ediția a XX-a 2023 Sibiu 

Concertul aniversar va fi susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru, sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 18:00, pe scena Sălii Thalia.

Festivalul își va încânta publicul cu muzica vivace și în același timp nostalgică din vastul repertoriu al familiei Strauss și al contemporanilor săi.

Cea de-a XX-a ediție aniversară a Festivalului Johann Strauss va aduce în fața publicului piese care nu sunt atât de des interpretate, deoarece opera completă a lui Strauss include nu doar valsuri, ci și polci, cvadrile și alte dansuri. Totodată, vom onora aniversarea a 170 de ani de la nașterea compozitorului român Ciprian Porumbescu, sărbătorită în 2023 în România și în întreaga lume.

 

Meci pe Stadionul Municipal

Vineri, 19 mai, de la ora 17:30, pe Stadionul Municipal Sibiu FC Hermannstadt se confruntă cu U Cluj.

Tura în Natură pe MTB în Dumbrava Sibiului

Iubitorii de mers cu bicileta sunt invitați vineri și sâmbătă la un alt eveniment dedicat lor. „Va fi o tură ușoară la care poate participa oricine are bicicletă, cască și chef de pedalat. Ne vom bucura de potecile împădurite și terenul plat din jurul Muzeului Astra timp de 2 ore. Vom decide traseul în funcție de cheful și aptitudinile grupului la fața locului. Ne întâlnim în fața intrării principale a Muzeului Astra (parcarea de mașini)”, arată organizatorii evenimentului.

Taxa este 30 de lei de adult, iar orice tânăr sub 14 ani însoțit participa gratuit.

Trei tenori italieni vin la Sibiu

TREI TENORI ITALIENI aduc arii şi canzonete celebre pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, în 21 mai, de la ora 20:00. Celebre arii și îndrăgite canzonete vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidabil trio de tenori italieni: Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte vor interpreta arii precum „Nessun dorma”, „E lucevan le stelle”, „La donna e mobile” sau canzonete ca „O sole mio”, „Santa Lucia”, „Funiculi, Funicula” sau „Caruso” în spectacolul extraordinar intitulat „În minunata lună mai”.

Detalii aici.

Târg de ecoturism

A patra ediție a Târgului de Ecoturism, organizată în zona Târgului de Țară din Muzeul Astra, are loc în acest weekend la Sibiu. 

Evenimentul va fi împărțit în patru secțiuni:
- expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca în sezonul de primăvară-vară în județul Sibiu;
- comercială, cu echipamente și produse care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora;
- panel de discuții, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși experiențele de bună practică pentru turism sustenabil și informații utile pentru înființarea și promovarea unor puncte atractive de ecoturism dar și comportamentul adecvat pe munte.-  activități în aer liber pentru întreaga familie și experiențe locale deosebite.

DJ Vladimir la Cotton Pub

Sâmbătă, 20 mai, suntem invitați să petrecem la Cotton Pub. Atmosfera va fi întreținută în acest final de săptămână de DJ Vladimir. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 10 luni

Daca "Pizza by Tango"? e eveniment demn de semnalat la capitolul "Ce facem în weekend" apoi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus