Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Autogara Transmixt se modernizează: Restaurant cu burger din carne de cerb în locul chioșcului din anii '90

Autogara Transmixt se modernizează: Restaurant cu burger din carne de cerb în locul chioșcului din anii '90

Când ați fost ultima oară în autogara Transmixt? Dacă nu știți pe unde vine este acea porțiune prăfuită a Sibiului, care miroase a motorină, cu o clădire de pe care cade vopseaua, în imediata vecinătate a gării. Care gară la rândul ei se află în acea zonă a orașului cu oameni ai străzii ce dorm pe bănci, lângă scheletul hotelului neterminat de 15 ani. În fine, ați înțeles ideea...

Exact între autogara Transmixt și stația CFR Sibiu a funcționat încă de prin anii '90 un chioșc unde se vindeau țigări, băutură ieftină, cafea de un leu la aparat și altele asemenea. De curând chioșcul a fost demolat, iar la doi pași de el s-a deschis un restaurant. Se numește Boluva Gusto și se autoproclamă restaurant cu specific internațional, însă eu l-am descoperit ca un fast-food cu specific american și un meniu unic în Sibiu. Să vă explic.

La prima vedere nu promite prea mult, înăuntru domină un kitsch autentic, cu gard viu din plastic pe lângă mese și postere cu cowboy care trag de vite. Partea neobișnuită vine când te uiți în lista de bucate: meniu burger de cerb, burger cu carne de mistreț, meniu cu struț și numeroase alte preparate clasice, precum clătite, cartofi prăjiti, aripioare de toate felurile, nuggets, ba chiar și mici. Clar este un fast-food cu meniu deosebit.

Așa arată văzut de afară:

boluva gusto

Din pură curiozitate am comandat un meniu cu burger de cerb, cartofi cu sos de barbeque și un suc acidulat, toate la 40 de lei. Sincer vă spun, am avut mari emotii cu carnea de cerb despre care eram sigur că nu poate fi proaspătă, ci mai degrabă ținută prin frigider câteva săptămâni.

După ce am mușcat cu teamă, mi-au dispărut îngrijorările. Nu se simțea deloc vreo aromă ciudată pe care s-o asociez cu vânatul, dimpotrivă, burgerul este foarte consistent, făcut numai bine cât te bucuri de gustul grill-ului, dar și zemos la interior, asortat cu murături, legume, cașcaval topit și sosuri delicioase. Lăsând la o parte decorul ușor dubios, pot spune că am mâncat un buger chiar bun. Atât de bun încât am luat la pachet și unul cu carne de mitreț pe care l-am împărțit colegilor de birou fără să le spun ingredientele. Concluzia unanimă a fost că este un preparat bun și consistent.

Dacă este să compar cu vechiul chioșc din anii '90 în mod evident se vede o îmbunătățire. Unde mai pui că am găsit și două doamne foarte amabile și drăgute la tejghea.

Părerea mea este că dacă Boluva Gusto se deschidea în oricare din mall-uri ar fi fost văzut ca un restaurant cu delicatese, în niciun caz un fast food din autograda Transmixt. Bine că poate fi găsit pe cel puțin una din platformele prin care poți comanda mâncare acasă în Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Mihai

Acum 10 luni

Am mancat si eu acolo si au niste burgeri foarte buni si la un pret decent. Decorul a fost de asemenea deosebit in stil western ca in filmele despre cowboy.
Raspunde

@@@

Acum 10 luni

Dar de unde atatia cerbi?!
Raspunde

Anonim

Acum 10 luni

De la furnizori romani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus