Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Dublă sărbătoare la Rășinari, de 1 iunie: Ziua Copilului și Ziua Verzarului

Dublă sărbătoare la Rășinari, de 1 iunie: Ziua Copilului și Ziua Verzarului
De 1 iunie, la Rășinari va fi dublă sărbătoare. Pe lângă Ziua Copilului, autoritățile locale pregătesc și un program special pentru a marca Ziua Verzarului. 
 
„Ca în fiecare an, vedetele sunt copiii și această plăcintă dulce cu urdă și mărar, specifică Rășinariului: verzarul sau vărzarul. E vremea în care urda-i în cea mai bună condiție a ei, iar mărarul dă culoare plăcintei. De acolo, credem noi, vine și denumirea de verzar. Mulți îi spun vărzar și cei ce nu cunosc plăcinta se așteaptă să găseasca un gust sărat al unei plăcinte cu varză… dar iată că, de atâția ani, această plăcintă devine tot mai populară și tot mai îndrăgită, dincolo de granițele satului nostru drag. Și cine poate propaga cultura mai bine decât copiii? Aceste este motivul pentru care le dezvăluim acest “dulce” sănătos și sățios, tocmai de ziua lor, de Ziua Internațională a Copiilor”, arată organizatorii evenimentului. 
 
Programul zilei de joi, 1 iunie:
 
- 10:30 - întâlnire la Muzeul Etnografic Rășinari și degustare verzar, plăcinta dulce cu urdă și mărar;
- 11:00 - piesă de teatru pentru copii;
- 12:00 - drumeție ghidată în împrejurimile Rășinariului.
 
Pentru participarea la eveniment va trebui completat următorul formular. Acest eveniment este organizat de APAR și cofinanțat de Primăria Comunei Rășinari prin Agenda Culturală 2023.
 
Sursă foto: Primăria Comunei Rășinari/ Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

AlisonBurgers

Acum 10 luni

Si ziua bagatului in coma aleatoriu al celor care trec pe acolo cand e ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus