Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

Premieră în Sibiu. Panouri fotovoltaice care se-ntorc după soare, în parcul Belvedere

Premieră în Sibiu. Panouri fotovoltaice care se-ntorc după soare, în parcul Belvedere

Belvedere, cel mai nou parc al Sibiului, a fost dotat zilele trecute cu panouri solare de ultimă generație care urmăresc traseul soarelui pe parcursul zilei, asigurând astfel o eficiență sporită

Parcul are în acest moment trei astfel de sisteme solare, ele fiind aduse special din Olanda de la unul dintre producătorii de top: Ecoplant – Sun tracing solar systems.

Conform companiei furnizoare, sistemele solare aduse la Sibiu sunt de o eficiență foarte ridicată în comparație cu panourile solare fixe. Ele se rotesc permanent după soare, asigurând astfel un unghi optim pe parcursul întregii zile și a anului. În plus, sistemele sunt sută la sută independente, putând funcționa atât on-grid cât și off-grid.

Mai mult decât atât, firma producătoare precizează că panourile solare oferite sunt de ultimă generație, utilizând tehnologia patentată Nano Clean Coating. Acestora li se pot adăuga în conformație comunicațiile 4G, camere de filmat, sisteme de iluminat și stație de încărcare.

”Ecoplant este o inițiativă olandezo-chineză dezvoltată în colaborare cu universități naționale și internaționale. Ne dorim parteneri sustenabili care să îmbrățișeze ambițiile noastre și să ni se alăture în efortul de a populariza energia solară mobilă”, arată compania producătoare în descrierea de pe site-ul propriu.

Scopul autorității publice locale este ca noile panouri să asigure o mare parte din consumul zilnic de energie electrică necesar parcului, în special iluminatul public, dar și fântânile arteziene, ori iluminatul ambiental.

ecoplant solar

Deocamdată, panourile inovative nu au fost puse în funcțiune

Construit de la zero la intersecția străzilor Preot Bacca și Prelungirea Săcel, parcul Belvedere se întinde pe 6,2 hectare și include un pistă de pump track pentru bicicliști, loc de joacă pentru animalele de companie, un teren de sport, tiroliană, zonă de fitness, locuri de joacă pentru copii și un teren pentru mini-golf. În plus primăria Sibiu a plantat aici peste 600 de arbori, 2.000 de arbuști și 1.300 de metri liniari de gard viu.

Inaugurarea oficială a parcului este programată pentru perioada imediat următoare.

Primăria Sibiu implementează în prezent o serie de proiecte care au în vedere dezvoltarea de sisteme de energie solară. Un articol pe această temă puteți citi aici:

Primăria vrea să instaleze peste 1.300 de panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Edison

Acum 4 luni

in toate pozele de mai sus (daca or fi reale) panourile sunt cu spatele la soare.

Raspunde

Sandokan

Acum 4 luni

Au conectat baietii firele invers :D.
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 4 luni

Panourile se intorc dupa benzinarii din marginime care au luat banii sibienilor!
Raspunde

Zzz

Acum 4 luni

daca puneau panouri clasice costa de 10 ori mai putin si aveau 90% eficienta. e misto sa sifonezi bani publici...
Raspunde

Electricus

Acum 4 luni

Sistem foarte scump. Mai punem la socoteala ca instalatia de rotire consuma si aia cam 10% din energie.
Raspunde

Zzz

Acum 3 luni

Stie careva cat a costat minunea? Pun pariu ca nu are mai mult de 2kW putere instalata si a costat cel putin 20.000 de euro, ca doar are balta peste. Ca idee un sistem de 2kW cu baterii costa maxim 2000 euro cu panouri clasice....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 luni

5000 euro fara TVA,transport,montaj,baterii si alte alea-alea,cf site:https://ecoplant.solar/en/#1611731349234-7fa3f255-6b9d.Cu darea de mina aPrimariei Sibiu presupun ca o ''margareta'' de asta a ajuns la 20000-25000 Euro.Firesc ar fi ca pe site-ul Primariei sa gasim contractul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus