Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

PoARTa Maratonului Internațional Sibiu va fi expusă în acest an la FITS

PoARTa Maratonului Internațional Sibiu va fi expusă în acest an la FITS

Poarta Maratonului Internațional Sibiu va fi expusă anul acesta în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, au anunțat miercuri, 24 mai, organizatorii Maratonului Internațional Sibiu.

„Poarta Maratonului Internațional de la Sibiu, denumită sugestiv poARTa, a ocupat de-a lungul anilor un rol central în cadrul acestui eveniment, fiind la rândul său un punct de start / sosire, un loc unde nu doar participanții, ci și familiile, prietenii sau colegii se pot aduna și susține alergătorul pe care l-au ales. Este un loc de imensă bucurie, încurajare și entuziasm, dar și un loc de activism și caritate, MIS creând un context de filantropie și bunăvoință, concretizat în susținerea financiară a diferitelor cauze locale.

În acest context este firesc ca acest loc simbolic de trecere, de experiență și de transformare să devină un soi de pânză goală, un mediu de creație, de exprimare artistică și de partaj comun. În acest an, i-am invitat pe artiștii Iulian Bisericaru și Cristina Kiru să transforme suprafața porții într-un peisaj cromatic luxuriant, plăcut ochiului, care să adopte în același timp o oarecare poziție critică în ceea ce privește dezbaterile ecologice actuale, atât de prezente în discursul global de astăzi. Tensiunea ecologică este, până la urmă, atât o problemă locală, cât și una globală, astfel încât conversațiile pertinente ar trebui și chiar trebuie să pornească din orice colț al lumii: un aspect care ar trebui să ne aducă-împreună, făcând aluzie la titlul ediției Maratonului din acest an. Având în vedere funcția porții ca instalație monumentală într-un spațiu public, programul de pictură trebuie, de asemenea, să fie citit ca un proces în evoluție, de la simple gesturi picturale, până la structuri vegetale complexe, rămășițe evocatoare ale unui Paradis pierdut sau fragmente dintr-o Grădină suspendată a Babilonului, minuni ale lumii pe care riscăm să le pierdem din nou cu totul din cauza crizei climatice pe care o trăim.”, Iris Ordean, curatoare.

Ulterior evenimentului, PoARTa urmează să fie expusă și în alte spații alternative, inclusiv, în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu. PoARTa Maratonului este un proiect susținut de platforma de arte vizuale_PAV, cu sprijinul Centrului Cultural German Sibiu și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus