Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Au întins plasele în râu. Cum a reacționat firma care a scăpat accidental mai multe gunoaie în Cibin

Au întins plasele în râu. Cum a reacționat firma care a scăpat accidental mai multe gunoaie în Cibin

Mai multe gunoaie dintr-un container metalic au ajuns în râul Cibin, în urma unui incident, care a avut loc vineri. S-a întâmplat în timpul lucrărilor de curățare a unui șantier la care lucrează firma sibiană Con-A. Compania a recunoscut incidentul și îl regretă, asigurând sibienii că lucrează „cu mare atenție” în șantierele sale.

Imaginile video în care se vede cum o macara mută un container cu gunoaie peste râul Cibin, timp în care mai multe deșeuri cad în râu și se deplasează în direcția curgerii apei, au fost trimise pe adresa redacției de către un cititor.

Am contactat reprezentanții companiei pentru a solicita mai multe detalii.

Aceștia ne-au răspuns prompt, confirmând incidentul. Totodată, au menționat că au reacționat imediat, curățând râul. „Suntem realmente preocupați de incident; (muncitorii) au întins plasele și adună (deșeurile) și din râu”, ne-au spus ei.

„Compania noastră este în curs de finalizare a unei lucrări ce se află pe malul Cibinului. În timpul lucrărilor de curățenie a șantierului una dintre prinderile containerului s-a desfăcut, cauzând golirea accidentală a aproximativ jumătate din cantitatea deșeurilor. Acest lucru a fost remediat în mare măsură, copacul și malurile râului fiind imediat curățate de angajații companiei noastre. Regretăm acest incident și asigurăm comunitatea sibiană că lucrăm cu mare atenție în șantierele noastre.

Protecţia mediului, sănătatea şi securitatea ocupaţională fac parte din valorile la care ţinem, fiind integrate în strategia dezvoltării pe termen lung a organizaţiei noastre şi constituie unele dintre aspectele cărora CON-A le oferă mare atenție. Prin Sistemul Intern de Management de Mediu realizăm organizarea activității, delegăm responsabilităţile şi acționăm conform cu cerinţele standardului SR EN ISO 14001:2015. Suntem în permanență atenți la respectarea normelor legale privind protecția mediului și asigurarea conformității cu acestea, reducerea impactului semnificativ și instruirea personalului în domeniul managementului de mediu și motivarea angajaților în scopul eficientizării sistemului de management de mediu”, se arată în explicațiile transmise de Con-A la solicitarea noastră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2314

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

Da' o reactie a autoritatilor avem?Ma gindesc la ISC,ITM,APM etc...N-or fi fost toti la greva profesorilor sau in turnul slaninii din Cristian!
Raspunde

Okooko

Acum 10 luni

Bine că au avut coloană vertebrală să recunoască incidentul și s-au apucat de treabă. Alții aruncă rahatul in rău și fug.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus