Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

„Am avut ocazia să cunoaștem mii de copii, am realizat că atât școala, cât și părinții au un rol foarte important în formarea obiceiurilor sănătoase și sustenabile”. Adi Eco Sibiu a continuat activitățile din săptămâna verde și în luna mai

„Am avut ocazia să cunoaștem mii de copii, am realizat că atât școala, cât și părinții au un rol foarte important în formarea obiceiurilor sănătoase și sustenabile”. Adi Eco Sibiu a continuat activitățile din săptămâna verde și în luna mai

În ultimele săptămâni, echipa ADI ECO Sibiu a continuat activitățile realizate în școli în cadrul săptămânii verzi. Conform structurii anului școlar 2022-2023, Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, timp de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

În ultimele zile, alături de super-eroii colectării selective, Tanti Rezi, Miticlă, PETrică, Mărie-Hârtie și BIOrel echipa Adi Eco a ajuns la Grădinița cu Program Prelungit nr 14 din Sibiu.

„A fost foarte frumos, a fost una dintre cele mai frumoase acțiuni făcute de noi, în care am avut parte de un dialog veritabil cu niște adevărați prieteni ai naturii. Pentru că au fost foarte vorbăreți și foarte atenți cei mici au primit cărți de colorat cu supereroii colectării selective și cu informații despre deșeuri. Mulțumim tuturor celor implicați în proiect”

A urmat apoi vizita la Grădinița cu program prelungit Sf. Dimitrie Sibiu.

„Am încercat să le dăm celor mici  informații utile, pe înțelesul lor, pe care să și le amintească când vor colora cărțile de colorat primite de la noi sau când vor duce împreună cu părinții lor gunoiul”, au mai arătat aceștia.

Vizitele au continuat și la „Școala Aurel Decei” din Gura Râului.

„Cei mici ne-au așteptat cu coșuri de gunoi confecționare de ei, din carton, cu imaginea super eroilor pe ele, așadar ne-a fost mai ușor să le povestim despre Petrică, Marie Hârtie, Miticlă, Biorel și Tanti Rezi. În toate întâlnirile noastre în care am avut ocazia să cunoaștem mii de copii, am realizat că  atât școala cât și părinții au un rol  foarte important în formarea obiceiurilor sănătoase și sustenabile. Așadar, ne dorim foarte mult să îi ajutăm pe cei mici să pună bazele unui comportament responsabil care, în viitor să le fie de folos în tot ceea ce vor întreprinde ei”.

Tot în luna mai, echipa Adi Eco a vizitat și Grădinița cu Program Prelungit numărul 18 din Sibiu.

Programul Săptămâna verde se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale. Platforma online își propune să susțină elevii, cadrele didactice și școlile în implementarea programului Săptămâna verde și să ofere instrumente utile în acest sens.

Sursă foto: Adi Eco Sibiu/Facebook 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus