Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Școala Nr. 13 din Sibiu va fi renovată și reabilitată termic printr-un proiect de 9,7 milioane de lei

Școala Nr. 13 din Sibiu va fi renovată și reabilitată termic printr-un proiect de 9,7 milioane de lei

Școala Gimnazială Nr. 13 din Sibiu urmează să fie reabilitată din punct de vedere al îmbunătățirii eficienței energetice. În raportul prezentat consilierilor locali pentru aprobarea indicilor tehnico-econimici se arată necesitatea modernizării clădirii prin măsuri de stopare a degradării acesteia și asigurarea desfășurării activităților educative și a creșterii actului educațional prin îmbunătățirea condițiilor oferite elevilor.

„Având în vedere valoarea economică a clădirii, starea de degradare a finisajelor, este necesară intervenția de urgență pentru reabilitarea clădirii , și astfel crește calitatea desfășurării activităților educative în unitatea de învățământ. Necesitatea investitei rezultă din stadiul de degradare al sistemului de izolare existent precum și al finisajelor interioare și exterioare.

Oportunitatea investiției rezultă tocmai din necesitatea măsurărilor de stopare a degradării clădirii dar mai ales din necesitatea creșterii calități desfășurării activității lor educative în unitatea de învățământ. Scopul final al investiției este de a eficientiza din punct de vedere energetic clădirea Școlii Gimnaziale nr.13, de a efectua certificarea energetică și de a adopta soluțiile și măsurile de reabilitare a acesteia”, se arată în proiectul depus pentru aprobare.

Valoarea totală a proiectului este de este de peste 9,7 milioane de lei, cu TVA. Printre lucrările care vor avea loc la școală se numără termoizolarea fațadelor școlii, termoizolarea pereților subsolului, a planșeului spre pod. De asemenea, se va înlocui întreaga învelitoare cu menținerea structurii principale de bază și se va reabilita sistemul de colectare a apelor pluviale.

„Pentru aportul proaspăt în spațiile interioare se vor monta un număr de 11 recuperatoare de căldură au aport de aer proaspăt de 100% și funcție de free cooling. Pentru aportul de încălzire s-au prevăzut trei pompe de căldură aer – apă. Se vor înlocui radiatoarele din sălile de clasă cu ventiloconvectoare, în acest sens fiind prevăzute 55 de ventiloconvectoare. Pentru realizarea energiei electrice s-a propus un sistem fotovoltaic on-grid, trifazic, de 16 kWp compus din panouri fotovoltaice monocristaline de 445 Wp”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, clădirea va fi consolidată conform raportului de expertiză tehnică și totodată va fi adaptată la cerințele la incendiu. Proiectul de Hotărâre se va afla astăzi, 29 mai, pe masa consilierilor locali, spre a fi aprobat.   

Sursa foto: Facebook Școala Nr 13 Sibiu 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus