Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cum ne distrăm cu copiii de 1 iunie, la Sibiu: Kids Fest, autobuzul Veseliei, târg de jucării și intrare gratuită la muzee

Cum ne distrăm cu copiii de 1 iunie, la Sibiu: Kids Fest, autobuzul Veseliei, târg de jucării și intrare gratuită la muzee

De 1 iunie, la Sibiu, copiilor li se pregătesc mai multe activități speciale. Dacă nu aveți încă planuri pentru ziua de joi, am pregătit mai jos o listă cu principalele evenimente organizate cu și pentru copii în prima zi a minivacanței.

Târg de Jucării la Muzeul Astra

Muzeul ASTRA organizează, în perioada 1 – 4 iunie 2023, cea de-a XVI-a ediție a evenimentului Târgul de jucării, eveniment ce oferă atât copiilor, cât și adulților prilejul de a se bucura atât de jucării, cât și de jocuri și meșteri care conservă în mod activ și sustenabil priceperea de a face cu măiestrie o lume mai creativă și mai frumoasă.

Copiii și părinții vor putea asista la o serie de ateliere demonstrative și vor putea participa la ateliere de olărit, unde vor învăța cum se face o căpiță din lână și vor confecționa marionete și jucării din lemn.

„Această ediție își dorește să atragă copiii și adulții către natură și către mijloacele cu care putem contribui la protejarea ei. Nu vor lipsi nici ateliere de storytelling cu pictură pe șevalet, activitate bazată pe o poveste care ne ajută să descoperim muzeul cu mai multă ușurință”, arată organizatorii evenimentului.

KIDS FEST la Căsuța MGS, în munții Cindrelului

În zilele de 1 si 2 iunie, Căsuța MGS invită toți copiii să se bucure de două zile în care să petreacă timpul liber cu muzică, dans, dar și mai important, cu activități în natură.

„Dorim să oferim tuturor copiilor care vor urca la Căsuța MGS momente de veselie maximă! În cele două zile de KIDS Fest vom avea urcări cu ghizi spre Căsuța MGS, unde copiii însoțiți de minim un părinte să se bucure de următoarele activități: plimbări cu măgărușii, dat în leagăne, diverse jocuri, picturi pe față, muzică și dans, micii patiseri, foc și prăjit bezele și multe altele. Se poate urca la Căsuța MGS si pe cont propriu, asta dacă știți potecile care duc spre noi. În cele două zile de KIDS Fest ne dorim să scoatem cât mai mulți copii în natură să se bucure de verdele intens al pădurilor, să facă mișcare și, de ce nu, să se bucure de copilărie”, arată cei de la căsuța MGS.

Toate detaliile organizatorice cu privire la eveniment le găsiți aici.

Prin oraș, cu autobuzul Veseliei

De 1 Iunie, Tursib invită copiii la o plimbare prin oraș cu autobuzul veseliei. Pentru a face această zi și mai specială, cei mici se vor putea bucura de un concert ȋn autobuz susținut de echipa de evenimente HOCUS POCUS TRULALA împreună cu celebrele personaje din desenele animate Minnie și Mickey Mouse.

Traseul special de care se vor bucura cei mici:

Stație autobuz "Sala Thalia" – Bulevardul Coposu – Calea Dumbrăvii – Muzeul Astra – Valea Aurie – Calea Poplăcii – Calea Victoriei – Bulevardul Coposu – stația "Sala Thalia". Detalii suplimentare despre înscrieri și curse găsiți aici.

Ziua Verzarului și 1 iunie la Rășinari

De 1 iunie, la Rășinari va fi dublă sărbătoare. Pe lângă Ziua Copilului, autoritățile locale pregătesc și un program special pentru a marca Ziua Verzarului.

Programul zilei de joi, 1 iunie:

- 10:30 - întâlnire la Muzeul Etnografic Rășinari și degustare verzar, plăcinta dulce cu urdă și mărar;

- 11:00 - piesă de teatru pentru copii;

- 12:00 - drumeție ghidată în împrejurimile Rășinariului.

Pentru participarea la eveniment va trebui completat următorul formular.

CULORILE COPILĂRIEI - Expoziție și Ateliere de pictură pentru copii

Asociația Uniunea Micilor Artiști Plastici Sibiu le pregătește micuților mai multe surprize pentru ziua de 1 iunie.

Activități în program:

- Expoziție cu vânzare de tablouri realizate de copii

Ateliere:

 - desen cu culori pe hârtie

 - pictură pe figurine din ipsos

 - pictură pe cartoane pânzate sau pânze pe șasiu

 - tehnici inedite de pictură

 Activități amuzante, interactive:

 - desene/ caricaturi la minut, la cererea publicului

 - pictură pe față

 - alte surprize plăcute

Detalii despre eveniment găsiți aici. 

Ziua Internațională a Copilului 2023, sărbătorită la Biblioteca ASTRA Sibiu

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează joi, 1 iunie, orele 10:00-13:00, o serie de activități recreative și educative dedicate celor mici.

Astfel, la sediul central al bibliotecii, programul va fi dedicat copiilor care beneficiază de serviciile sociale acordate de centrele rezidențiale ale DGASPC. Ziua de 1 iunie va fi sărbătorită și în filialele Bibliotecii ASTRA unde se vor desfășura, de asemenea, activități menite să dezvolte imaginaţia şi creativitatea copiilor, să îi apropie de #lectură și #bibliotecă. Astfel, la Filiala Vasile Aaron (str. Semaforului, nr. 19), între orele  10:00-12:30, elevi de la Școala „Regele Ferdinand” din Sibiu vor pătrunde în „Universul aventurilor”, o sesiune de lectură bazată pe celebra carte „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Collodi, urmată de vizionarea filmului de desene animate „Pinocchio”, produs de Walt Disney.

Toate detaliile despre evenimentele organizate de Biblioteca Astra le găsiți aici.

1 iunie la Aerodromul Măgura

Avionașul Mușețel, ca în fiecare an, va fi în 1 Iunie la Aerodromul Magura pentru a fi alături de cei mici, dar și alături de cei mari care își doresc să afle mai multe despre zborul cu un avion ultraușor și ce înseamnă obținerea unei licențe de pilot ULM. Detalii despre toate activitățile de la Aerodrom găsiți aici.

Ziua copilului cu polițiștii sibieni

De la ora 10, în Piața Habermann, polițiștii sibieni îi invită pe copii să ia parte la ateliere de educație rutieră, sfaturi preventive, standuri expoziţionale cu tehnică și multe alte surprize.

Mai multe informații despre evenimentul organizat de Poliția Sibiu găsiți aici.

Spectacol de dans stradal

Tinerii de la Young Till Death pregătesc de 1 iunie un moment special în Piața Habermann din Sibiu. Joi, de la ora 13:30, aceștia vor fi protagoniștii unui spectacol de dans stradal prin care își doresc să facă cunoscute dansul de stradă și cultura dansului stradal.

Casa de Cultură Cisnădie pregătește activități pentru micuți

La Cisnădie, copiii sunt așteptați să se distreze în fața Primăriei din Cisnădie, începând cu 10:00. Detalii despre activitățile organizate puteți găsi aici. Se va amenaja o zonă specială pentru joacă, iar unitățile de învățământ din Cisnădie pregătesc și un program artistic.

Intrări gratuite la muzee

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în data de 1 iunie, copiii și adolescenții până la vârsta de 18 ani beneficiază de intrare gratuită la Muzeul de Istorie Naturală. De asemenea, de ziua lor, toți copiii cu vârsta până la 14 ani au intrare gratuită în Muzeul ASTRA.

Program special la Teatrul Gong

Și Teatrul Gong pregătește un program special pentru Ziua Copilului.

Program special pentru Ziua Copilului, joi – 1 iunie 2023

ora 10:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Păpușa floare. Ziua Copilului

Coordonator Claudia Benchea

ora 12:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Atelier pentru miniArtiști –  Pictură pe sticlă de Ziua Copilului

Coordonator Alexandra Stoica

durata: 60 min.

ora 18:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Kreativ Workshop „Flinke Finger” – Tic Tac Toe  

Coordonator Sandi Rusu-Costea

durata: 60 min.

ora 18:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani

Sala Parter

DEGEȚICA

Adaptarea scenică și regia: OANA LEAHU;

durata: 60 min.

Sursă foto principală: Căsuța MGS/KIDS FEST - FACEBOOK

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus