Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Încă o companie se implică în învățământul dual din Sibiu. Bursă de 500 de lei pentru 12 elevi

Încă o companie se implică în învățământul dual din Sibiu. Bursă de 500 de lei pentru 12 elevi

Învățământul dual atrage o nouă companie din Sibiu, care este gata să susțină financiar un număr anumit de elevi, care la finalul studiilor vor avea oportunitatea de a se angaja.

Investitorul german ifm a anunțat că din anul de învățământ 2023-2024 va finanța 12 tineri de la Liceul Tehnic Independența din Sibiu în cadrul programului de studiu dual. „Noi am luat din acest an jumătate de clasă pentru a fi susținută, cu bursele aferente și costurile care vor fi acoperite de ifm”, ne-a spus Alex Magdoiu, managerul companiei.

Noutatea a fost anunțată în premieră de managerul general al grupului german, Hans Peter Müller, în cadrul evenimentului de inaugurate a noii fabrici a companiei în Zona Industrială Vest. „Sunt sigur ă acest lucru va aduce beneficii. Este o decizie care ne ajută să devenim inclusiv un angajator atrăgător în Sibiu”, a spus acesta.

Potrivit reprezentanților companiei, condițiile nu vor fi diferite față de ce există deja în sistemul dual de învățământ. Respectiv, bursa va fi de 500 lei, adică 200 lei din partea statului și 300 lei din partea companiei. Cei 12 elevi care vor primi această bursă sunt de la clasa de Electroniști, aparate și echipamente automatizări.

„În timpul școlii ei vor face deja practică. Elevii au o curriculă structurată de către școală, în care în primul an fac mai multă școală în liceu – au doar cinci săptămâni de practică în clasa a IX-a, pe care o fac la noi. Iar în clasa a X-a și a XI-a au nouă, respectiv zece săptămâni de practică. După cei 3 ani de studiu pot avea ocazia să primească un loc de muncă în companie, în funcție de bugetul și de planul de personal pe care îl vom avea în momentul respectiv. Vor avea o calificare și oportunitatea unui loc de muncă”, ne-a explicat Laura Paștiu, din cadrul departamentului de resurse umane al ifm.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2147

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Carcotel

Acum 4 luni

awww ce dragut si vor face si ei parte din heshteg iefemili? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus