Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Secția de Ortopedie a fost renovată cu o investiție totală de 2,96 milioane lei. A început relocarea pacienților

Secția de Ortopedie a fost renovată cu o investiție totală de 2,96 milioane lei. A început relocarea pacienților

Secția de Ortopedie -Traumatologie din cadrul Spitalului Județean Sibiu este redată circuitului medical după renovare, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Lucrările au fost executate pe durata a 5 luni, de către firma sibiană „Balor Cons” SRL. Reabilitarea s-a făcut cu o investiție totală de 2,96 milioane lei, din care  2,44 milioane lei fonduri europene nerambursabile alocate prin POR 2014 – 2020 și contribuție proprie a Consiliului Județean Sibiu, cât și 528 mii lei sponsorizare din partea SNGN Romgaz SA. Astfel au fost amenajate 12 saloane ce însumează 55 de paturi și o sală postoperatorie.

Acoperișul a fost înlocuit, eliminându-se astfel infiltrațiile ce pătrundeau prin tavanul secției, iar pereții au fost izolați termic și montate geamuri termopan din lemn stratificat, măsuri care vor contribui la creșterea eficienței energetice a clădirii.

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu spun că, în premieră, pacienții Secției de Ortopedie vor avea la dispoziție toalete alocate fiecărui salon, în acest sens fiind create șase noi grupuri sanitare. De asemenea, au fost introduse instalații de climatizare, sistem de comunicare pacient – asistentă și sistem de monitorizare și alarmare la incendiu.

Pentru finisarea pereților și a pardoselii au fost utilizate materiale PVC tratate antimicrobian, antibacterian și antifungic.

„În cazul acestei lucrări am avut în Romgaz un partener care, din nou, a înțeles să ne fie alături în efortul de a îmbunătăți condițiile oferite pacienților și medicilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. În numele acestora, le mulțumesc!”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Secția Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost reabilitată în cadrul unui proiect de eficientizare termică a întregului Bloc Chirurgical, în care funcționează specializările „Chirurgie I”, „Chirurgie II”, „Urologie”, precum două „Blocuri Operatorii”.

În perioada următoare, la Blocul Chirurgical se vor efectua lucrări de reabilitare la „Chirurgie I”, „Blocul Operator” de la etajul I și la subsolul tehnic, intervențiile fiind programate a se încheia în decembrie 2023.

Secția Ortopedie Traumatologie deține toate avizele necesare reluării activității, astfel încât, de astăzi, 31 mai, a început procedura relocării pacienților.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus