Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Sibienii pot beneficia de controale gratuite pe secții de Cardiologie, Ginecologie sau Urologie. Campania începe la 1 iunie

Sibienii pot beneficia de controale gratuite pe secții de Cardiologie, Ginecologie sau Urologie. Campania începe la 1 iunie

Sibienii au șansa de a beneficia de programe gratuite de sănătate de la începutul lunii iunie oferite de Asociația „Medica – Ai grijă de tine”, în asociere cu Policlinica Medica și în parteneriat cu Albis Plastic, compania care sprijină financiar aceste acțiuni. Este vorba despre consultații de specialitate, gratuite, pe specializările Cardiologie, Ginecologie sau Urologie.

Toți cei implicați în acest proiect și-au propus ca scop principal investigarea și diagnosticarea medicală a membrilor comunității sibiene. Proiectele apar în context post-pandemic, pe fondul rapoartelor Direcției de Sănătate Publică a Județului Sibiu cu privire la starea de sănătate a populației, ce indică o incidență crescută a bolilor din domeniul cardiologiei (boli hipertensive, cardiopatie ischemică, etc. ), diabet, boli pulmonare, cerebro-vasculare, boli ulceroase și tumori maligne.

„În cadrul acestor proiecte, vom pune la dispoziția populației din comunitate programe gratuite de sănătate pentru femei și bărbați. Persoanele cu vârsta peste 18 ani vor putea să aleagă, în funcție de preferințe sau necesități, unul dintre pachetele medicale oferite.

Examinările medicale se vor efectua la sediul Policlinicii Medica – Sibiu, Calea Dumbravii, Nr. 107, pe baza de programare prealabilă”, transmit inițiatorii proiectului.

Programele se vor desfașura începând cu luna iunie, în limita fondurilor disponibile.

PROGRAME GRATUITE de sănătate pentru femei / bărbați oferite în cadrul proiectului:

Cardiologie - programul include: consultație de specialitate, ecocardiografie Doppler Color și electrocardiogramă

Ginecologie - programul include: consultație ginecologică, Test Papanicolau clasic, ecografie de specialitate

Urologie - programul include: consultație și ecografie de specialitate, Total PSA.

Din experiența proiectelor anterioare

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, Asociația „Medica - Ai grijă de tine”, în parteneriat cu furnizorul de servicii medicale Medica și sprijinul Albis Plastic, au desfășurat campaniile de investigare a populației sibiene: „Inima ta” și „Protejam sănătatea femeii”. în cadrul programului pentru screening „Inima ta” au fost examinați 598 de pacienți, femei și bărbați, cu vârsta peste 18 ani. Examinarea extinsă efectuată de medic: anamneza pacient, examen obiectiv, electrocardiogramă și ecografie Doppler cord, a conchis cu diagnosticarea unei serii de patologii ce  au necesitat tratament. De asemenea, s-au identificat factori de risc pentru patologia cardiovasculara ce au necesitat intervenție, în vederea modificării lor.

S-a constatat că 70% dintre pacienții examinați în cadrul programului „Inima ta” au necesitat tratament și investigatii complementare. O parte dintre aceste examinari s-a realizat în cadrul policlinicii Medica ( monitorizare Holter ECG, monitorizare ambulatorie continuă a tensiunii arteriale, proba de efort), iar pacienții care au necesitat investigații complexe ( computer tomograf, RMN ) au primit recomandări și trimiteri către alte Centre imagistice din oraș.

În cadrul programului pentru screening „Protejăm sănătatea femeii”, au fost examinate 333 paciente, cu vârsta peste 18 ani. În cadrul examinării extinse: anamneză pacientă, examen ecografie sâni, examen ecografic de specialitate, au fost diagnosticate patologii de natură ginecologică, ce au necesitat tratament și s-au identificat factori de risc pentru eventuale patologii.

S-a constatat că 80% dintre pacientele examinate în cadrul programului „Protejăm sănătatea femeii”, au primit recomandări pentru investigații complementare (examen secreție vaginală, test Papanicolau), care s-au datorat lipsei de conduită preventivă în domeniul ginecologiei, în rândul pacientelor.

„În cei peste 22 de ani de experiență în domeniul medical am căutat permanent să aducem în atenția comunității locale servicii medicale de excepție, deservite de medici și personal deosebit. Obiectivul nostru este acela de a susține populația sibiană prin campanii de conștientizare asupra importanței screening-ului anual, atât pentru femei, cât și pentru bărbați”, mai spun inițiatorii proiectului.  

Informații referitoare la campanii ori programări se pot obține la telefon 0269 212 079 sau 0728 235 234 – POLICLINICA MEDICA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Ramona

Acum 3 luni

A-și dori va rog o programare
Raspunde

Muschetarul român

Acum 3 luni

Ramona, trebuie sa suni la Policlinica Medica. Nu Turnul Sfatului face programări!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus