Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Reacție după un apel la 112: „Ești o dobitoacă, ai sunat pentru un om al străzii”

Reacție după un apel la 112: „Ești o dobitoacă, ai sunat pentru un om al străzii”

O sibiancă povestește că după ce a solicitat intervenția medicilor pentru o persoană care zăcea de două zile a fost apostrofată de echipajul ambulanței.

Situația a apărut zilele trecute: o cititoare a publicației Turnul Sfatului ne-a contactat, fiind nelămurită dacă poate solicita sprijin prin intermediul numărului unic de urgență 112 pentru o persoană pe care a zărit-o nemișcată, în același loc, timp de multe ore zile. „Poate știți mai bine care este răspunsul corect. Văd un om culcat pe jos, în iarbă, de două zile, se mișcă doar câte un pic. Dar nu știu dacă e bolnav, rătăcit sau un om al străzii. E normal să cer ajutor la 112?”, s-a adresat tânăra cititoare redacției Turnul Sfatului, printr-un mesaj inițial transmis prin TS App (aplicația pentru telefoane mobile a Turnul Sfatului prin care pot fi transmise și sesizări redacției).

Cititoarei i-a fost recomandat să încerce să discute cu persoana respectivă, iar dacă starea de sănătate ori modul în care reacționează nu par în limitele normale să apeleze la intervenția autorităților prin intermediul 112.

Ulterior acestei recomandări, femeia a povestit că a încercat să se apropie de persoana pe care a zărit-o a doua zi consecutiv întinsă pe un teren viran din oraș. A păstrat distanța, deoarece spune că are copil mic și se temea de vreo eventuală reacție violentă a persoanei aflată în iarbă. „Am hotărât să sun la 112, să povestesc, să decidă dânșii ceea ar trebui făcut. Doamna care a răspuns mi-a cerut sa mă apropiu, eventual să pun mâna pe el, ceea ce am refuzat, dacă omul devine agresiv. În final am plecat cu copilul, iar ei au trimis o ambulanță. Nu știu ce au vorbit cu omul. Dar după zece minute, doamna de pe ambulanță m-a sunat să îmi transmită «ești o dobitoacă, ai sunat pentru un om al străzii, în timp ce dacă la mă-ta i se face rău noi nu puteam merge». Nu vă pot explica șocul trăit pentru această ieșire lipsită de bun simț, concluzii nu pot să trag”, descrie cititoarea urmarea apelului său la 112.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mircea

Acum 3 luni

Are dreptate operatoarea, sa le dai bani ca apoi sa te atace!!! Nici sa te apropii sa vezi dacă respira! Cea care a sunat, chiar nu avea ceva mai bun de făcut, respectiv sa poarte grija propriului copil?
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Dobitoaca e panarama aia de pe ambulanță! Oare se face vreo ancheta interna ca să fie identificată și sancționată? Naaa, da de unde!
Raspunde

Adina

Acum 3 luni

Ce fac procurorii? Dorm? Trebuie deschis dosar in cazul operatoarei venita de la coada vacii. Incredibil... ce nemernica. Vrei sa faci un bine ca cetatean si esti descurajat chiar de cei care ar trebui sa aprecieze gestul. Fata care a sunat la 112 a vrut sa ajute un om care poate avea probleme de sanatate. Cum sa suni inapoi ca sa o injuri?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eugen

Acum 3 luni

E plin centru de cerșetori periculoși care invadează curțile oamenilor… Miliția locală ce pazeste? In loc sa i ia sa i adune!!! Așteaptă sa omoare vreun cetatean??? De cine sa ți fie mila? Bravo celei de la dispecerat pentru răspunsul oferit!
Raspunde

Tony B

Acum 3 luni

Domnule E., cred ca va este tare greu sa mai traiti pe aceasta planeta. Nu stiu cum de va mai accepta pamantul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus