Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Un bărbat a fost amendat după ce a sunat de două ori la 112. Polițiștii și jandarmii sibieni au intervenit degeaba

Un bărbat a fost amendat după ce a sunat de două ori la 112. Polițiștii și jandarmii sibieni au intervenit degeaba

1.800 de lei amendă a primit un sibian care, după ce a băut cu un vecin, a sunat de două ori la 112 într-un interval de 30 de minute. Neînțelegeri cu acel vecinul a reclamat bărbatul în apelurile la servicul de urgență, situație care nu s-a confirmat nici la prima intervenție, cea a polițiștilor, nici la a doua, când s-au deplasat jandarmii, care l-au și amendat pe sibian.

„La data de 8 martie, după ora 22, într-un interval de 30 de minute, un bărbat a efectuat două apeluri prin SNUAU 112 pentru a sesiza o neînțelegere cu un vecin, cu care, în prealabil consumase băuturi alcoolice. În urma primului apel, la fața locului s-au deplasat polițiștii sibieni, iar jandarmii sibieni au fost solicitați în urma celui de-al doilea, în ambele cazuri constatându-se că sesizarea nu se confirmă. Astfel, jandarmii sibieni au sancționat persoana în cauză cu amendă în valoare de 1800 de lei pentru că a apelat în mod abuziv numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112,” transmite, la solicitarea Turnul Sfatului, Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.  

Săptămâna trecută jandarmii sibieni au legitimat peste 150 de persoane și au constatat 23 de contravenții, pentru care au aplicat 18 amenzi în valoare de 9900 de lei și 5 avertismente scrise, se arată într-o informare a Jandarmeriei Sibiu transmisă presei.

„Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,” precizează sursa citată. 

Astfel, în 4 martie, în jurul orei 13, doi bărbați din Sibiu au fost sancționați cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, în urma unui conflict iscat între aceștia, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi., iar în 10 martie, în jurul orei 04.00, un bărbat din Sibiu a fost sancționat de jandarmi cu amendă în valoare de 500 de lei pentru că a tulburat, fără drept, liniștea locuitorilor.

Tot în 10 martie, în jurul orei 09.30, doi bărbați din Sibiu au fost sancționați de jandarmi cu amendă în valoare de 600 de lei fiecare, pentru adresare de injurii și expresii jignitoare și pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Dan

Acum 1 lună

Deci ma ameninta un nebun, chem politia, pana vin ei oboseste si se retrage, apoi iar incepe cu scandalul, chem iar politia, pana vin ei iar oboseste. Prin urmare eu iau menda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus