Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Premieră: Competiția de soroban a Logiclub Smart din Sibiu a primit vizita Ishido Ltd, școala numărul unu de Soroban din Japonia. „Sunt profesori extraordinari aici, la Sibiu”

Premieră: Competiția de soroban a Logiclub Smart din Sibiu a primit vizita Ishido Ltd, școala numărul unu de Soroban din Japonia. „Sunt profesori extraordinari aici, la Sibiu”

Weekendul trecut, centrul de Soroban Logiclub Smart a găzduit competiția de Soroban și Calcul mental Anzan, organizată alături de partenerii de la Ishido Ltd și Soroban Foundation of Japan, sub auspiciile Ambasadei Japoniei în România. Astfel, reprezentanți ai Ishido Ltd s-au aflat pentru prima dată la Sibiu unde i-au putut cunoaște pe copiii înscriși la cursurile de Soroban ale Logiclub Smart, centru creat de antreprenoarea sibiancă Andreea Matei.

Andreea Matei este cea care a adus în Sibiu primul centru de aritmetică mentală japoneză, certificat de școala numărul unu din Japonia, Ishido Shiki. Copiii au putut face cunoștință cu reprezentanți ai Ishido Ltd, care au adus tocmai din Japonia premii speciale pentru competiția care s-a desfășurat la Sibiu.

„Sorobanul are o mulțime de beneficii. Pe lângă abilitățile de calcul pe care le dobândesc, copiii au parte și de antrenament mental. Implică perseverență, concentrare, răbdare și le antrenează copiilor rezistența în fața provocărilor. Abilitatea cognitivă pe care le-o aduce constă în deprinderile de calcul, iar abilitățile non-cognitive fac referire la deviza „Eu Pot!”, la respect, la politețe. Antrenându-se încă de mici, ei vor dobândi foarte multe abilități, esențiale pentru viitorul lor”, a spus pentru Turnul Sfatului Sensei Numata Kiyomi, CEO al Ishido Ltd Japonia.

La Logiclub Smart copiii au ocazia să învețe de la mentori certificați, oameni foarte bine pregătiți, cu o calitate a actului de predare conformă cu normele internaționale ale școlii Ishido, cu metode de lucru care s-au perfecționat continuu pe parcursul a 50 de ani.

„Ishido Shiki este foarte diferită față de alte școli de Soroban din punct de vedere al mai multor aspecte. Ne-am îmbunătățit tehnicile și am învățat cum să le transmitem eficient mai departe, pe parcursul a mai bine de 50 de ani. Nimeni nu a dezvoltat o asemenea metodă pentru o perioadă atât de lungă și credem că cel mai bun mod de a preda Sorobanul este să ne îmbunătățim tehnicile continuu. Desigur, important este, pe lângă metoda de calcul, și modul în care îi motivezi pe copii și modul în care le sprijini motivațiile atât ca profesor, cât și ca om. Avem foarte multe competiții în întreaga lume la care ne-am situat pe locurile fruntașe. Logiclub Smart, coordonat de Andreea Matei, a înțeles metoda și filozofia scolii Ishido Shiki și suntem extrem de bucuroși și mândri să vedem aceste lucruri, sunt profesori extraordinari aici, la Sibiu” a mai adăugat CEO Numata Sensei.

Sorobanul activează calități de care copiii vor avea nevoie întreaga viață

La competiția de weekend-ul trecut, copiii au dat teste atât la calculul pe Soroban, cât și teste de calcul mental.

„Colegii de la Ishido Shiki din Japonia ne-au adus premii pentru cursanții noștri. Sunt cadouri speciale, din Japonia, pe care le apreciază foarte mult. Se bucură să primească ceva inedit, ceva din Țara Soarelui Rasăre. Sâmbătă, 27 Mai, la centrul Logiclub Smart, copiii au susținut teste pe fiecare nivel de studiu, iar prin acest lucru au învățat să fie în competiție în primul rând cu ei înșiși și să își antreneze concentrarea maximă și capacitățile de lucru contracronometru. Sunt copii care dau un test de nivel și de două - trei ori, iar acest lucru înseamnă perseverență, înseamnă muncă, care apoi duce la încredere în forțele proprii. Copiii își dezvoltă stima de sine când văd că prin munca lor, prin perseverență, au trecut testul, au trecut de un anumit blocaj sau o anumită limită mentală pe care au întâmpinat-o la început”, a detaliat Andreea Matei.

„Practic, Sorobanul este o tehnică prin care nu doar se îmbunătățește calculul matematic și antrenarea mentală, ci se construiește stima de sine și o serie de abilități care îi vor ajuta în viață și pe viitor. Dobândesc concentrare, perseverență, încredere în ei, răbdare și atenție la detalii, prin lucrul contra cronometru învață să-și gestioneze emoțiile, dar și stresul. Toate contribuie la creșterea lor mentală, sufletească și emoțională”, a mai adăugat aceasta.

Sorobanul, o tehnică benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți

Cei interesați de Soroban trebuie să știe că există trei niveluri de bază în care se învață foarte bine tehnica de lucru pe abacul japonez, iar apoi se trece la operații matematice din ce în ce mai complexe și la tehnici de calcul mental. Acesta este cel care are un rol esențial în dezvoltarea creierului.

În total, parcurgerea celor 12 niveluri pe care copiii le studiază la Soroban durează în jur de patru ani, în funcție de vârstă și de cât de mult exersează și cât timp dedică fiecare acestei tehnici.

„Pentru că antrenarea mentală este necesară și benefică la orice vârstă, Logiclub Smart a dezvoltat în ultimii ani, cursuri de Soroban și pentru adulți. Adulții, în momentul în care încep cursurile, sunt foarte curioși despre metodă. Apoi, Sorobanul îi ajută să se relaxeze, să evadeze din cotidian. Mulți dintre ei ne-au spus că seara, când vor să se deconecteze de la tot, lucrează pe Soroban. Este o metodă extraordinară de a-și antrena mintea și a ieși din rutină. Este ca un fel de meditație, ești acolo 100%, fără alte gânduri sau griji cotidiene. Ne-au mai spus că le-a crescut capacitatea de concentrare pentru restul activităților zilnice după ce au studiat tehnica Soroban”, ne-a împărtășit Monica Medeșan, cea care coordonează și lucrează cu grupele de adulți.

Înscrieri la cursurile de Soroban se pot face pe tot parcursul anului, atât pentru adulți, cât și pentru copii, pe site-ul nostru: https://logiclub.ro/inscrieri/. 

Pregătire pentru Evaluarea Națională la Matematică

O ramură specială dezvoltată de Logiclub Smart pentru anul școlar următor este cea de pregătire pentru examenul de Evaluare Națională. Pe lângă partea de teste specifice și feedback constant pentru părinți, clubul îi va pregăti și emoțional pe copii, grație colaborării cu psihoterapeutul Codruța Răbăgel.

„Din toamnă vom avea un modul special, foarte important pentru copiii aflați în clasele a VII -a și a VIII-a, la matematică. Este vorba despre cursul care se numește Fii prieten cu matematica, pregătire specială pentru examenul de Evaluare Națională. Ceea ce oferim în mod deosebit este faptul că, pe lângă pregătirea pentru matematică, alături de profesori de profil calificați și foarte bine pregătiți, vom beneficia de o colaborare inedită cu psihoterapeutul Codruța Răbăgel, care va lucra pe partea emoțională cu copiii, le va oferi tehnici și instrumente pentru gestionarea emoțiilor și a stresului de examen. Sunt foarte mulți copii care, deși au cunoștințe foarte bune la materia de examen și sunt foarte bine pregătiți, clachează psihic în acele momente de maximă presiune. Aducem aceste elemente de noutate în planul educațional sibian și așteptăm înscrierile în lunile următoare.

De asemenea, în această perioadă, facem înscrieri pentru un modul recapitulativ care va avea loc în iulie, la centrul nostru, special pentru cei care finalizează acum clasa a VII-a. Ne vom concentra pe recapitulare și pe testări pentru Evaluarea Națională la matematică. Ne adaptăm astfel, în permanență, nevoilor copiilor, ale părinților, iar acolo unde vedem că este necesar un plus de efort, acționăm”, mai spune Andreea Matei.

Extindere pe piața din România

După patru ani de experiență și know how pe piața din România, Ishido Ltd și Logiclub Smart vor să extindă conceptul și să ajungă în cât mai multe orașe, acolo unde este nevoie de educație și de îmbunătățirea performanțelor copiilor.

„Vrem să extindem această metodă de educație pentru că beneficiile Sorobanului trebuie să ajungă în întreaga lume, nu doar în Japonia. Dupa patru ani, avem aici stabilitatea și cunoștințele necesare și simțim că este timpul să ne extindeam și să ajutăm cât mai mulți copii în Romania” ne-a spus Yuki Nakatani, Manager francizare al Ishido Ltd Japonia.

Logiclub Smart este un start-up finanțat prin proiectul Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor din cadrul programului „România Start-Up Plus”, implementat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Konfida.

Pentru detalii și înscrieri la cursurile de Soroban ale Logiclub Smart puteți accesa site-ul www.logiclub.ro  sau îi puteți contacta la telefon: 0744 390 540, email: [email protected] sau pe pagina de Facebook Logiclub - Smart Education Center: https://www.facebook.com/SorobanSibiu/.

Galerie foto:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus