Luni,
25.09.2023
Parțial Noros
Acum
21°C

Un bărbat a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu „în circumstanțe necunoscute”

Un bărbat a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu „în circumstanțe necunoscute”

Un bărbat internat la Spitalul Județean Sibiu a căzut de la etajul 3 a doua zi de la internarea în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie. Din informațiile relatate de reprezentanții instituției, acesta s-a prezentat cu o fractură a craniului, iar după 2 zile „în care a continuat să coopereze cu medicii” a căzut. Spitalul nu precizează dacă a fost tentativă de suicid, precizând doar că incidentul a avutloc „în circumstanțe necunoscute”. Poliția nu cunoaște despre acest incident.

ACTUALIZARE 18:45 IPJ Sibiu a revenit cu detalii despre cazul de la Spitalul Județean Sibiu. „În urma investigațiilor efectuate, în cauza s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, precizează Luciana Lazăr, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

ACTUALIZARE 14:00 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu ne-a spus că nu deține informațiile suplimentare pe care le-am solicitat, dar a precizat că pacientul are 60 de ani. În ceea ce privește existența camerelor de supraveghere, acesta a precizat, referindu-se la saloanele spitalului, că „nu se amplasează camere; este vorba de GDPR, dar voi verifica suplimentar”.

ȘTIREA INIȚIALĂ 12:20 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judenețean Clinic de Urgență Sibiu a transmis sâmbătă o informație cu privire la un incident care a avut loc pe 1 iunie în cadrul instituției.

Potrivit informațiilor transmise, pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marți 30 mai, „cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unității de Primiri Urgențe”. Examenul tomografic a evidențiat și fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere și tratament în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie.

„Subliniem că la momentul prezentării in UPU și în momentul internării pacientul a fost perfect conștient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor și nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării și nu a existat suspiciune unui posibil sevraj”, transmite reprezentantul Spitalului.

După două zile, joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf medicii ar fi evidențiat o evoluție favorabilă a pacientului. „De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 și 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ și fără semne de agitație psihomotorie care se determine măsuri speciale, situație consemnată. de altfel, așa cum am menționat, pe tot parcursul internării.

Ulterior, în cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secției Neurochirurgie, în circumstanțe necunoscute”, precizează reprezentnații Spitalului Județean Sibiu.

Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt, spune că s-a intervenit de urgență conform protocoalelor și procedurilor și pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secției și din Unitatea de Primiri Urgențe. Medicul șef al secției a informat conducerea spitalului precum și familia pacientului, cu care a discutat personal. 

După incident, pacientul a fost operat de o echipă mixtă, chirurgie - ortopedie, bărbatul fiind ulterior internat în cadrul secției ATI, intubat.

Spitalul urmează să declanșeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanțele acestui caz regretabil.

Reprezentanții Spitalului nu au răspuns deocamdată la întrebări suplimentare, pentru a oferi mai multe detalii: la această etapă, nu se cunoaște vârsta bărbatului, cauzele care au dus la traumatismul cranian, precum nici nu se cunoaște dacă a fost vorba de o tentativă de suicid sau nu.Totodată, nu e clar care sunt șansele de supraviețuire ale acestuia în acest moment.

 

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Poliției din Sibiu ne-au spus că nu cunosc despre acest caz și nici nu a fost sesizată. 

„Având in vedere informațiile apărute in spațiul public privind un bărbat care ar fi căzut de la etajul 3 al Spitalului Clinic Județean Sibiu, la nivelul IPJ Sibiu s-a dispus verificarea aspectelor sesizate în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs accidentul, iar în funcție de acestea dispunerea unor măsuri în consecință. 

Precizăm faptul că Poliția Municipiului Sibiu nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment”, au transmis aceștia.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Gicu

Acum 3 luni

Cica GDPR. Hai ma lasi. Oare stie coducerea spiatalului judetean ca nu mai exista fabrica in Sibiu unde sa nu fie montate camere de luat vederi din toate colturile si toate unghiurile posibile. Si nu am auzit sa fi fost intrebat vre-un angajat daca isi da consimtamantul. Mergeti de exemplu pe platforma de vest sa vedeti camere montate din toate unghiurile si pozitiile. Asa se supravegheaza iobagii. Iar unde chiar e nevoie de ele, pauza.
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

Putin loveste din nou.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus