Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Actualizare: Inundații în zeci de locuințe din Sibiu. Pompierii au intervenit pe 23 de străzi

Actualizare: Inundații în zeci de locuințe din Sibiu. Pompierii au intervenit pe 23 de străzi

Actualizare: ISU Sibiu transmite că în urma precipitațiilor înregistrate în această după-amiază 20 de pompieri militari sibieni au acționat pentru scoaterea apei din aproximativ 25 de locații (subsoluri de case - pivnițe, garaje subterane, gospodării-curți). 

S-a acționat cu un număr total de șase motopompe transportabile, o motopompă renorcabilă, opt electropompe, o autospecială de stingere, o autoscisternă și 6 autospeciale de primă intervenție. 

S-a intervenit pe următoarele străzi pentru evacuarea apei: Dealului, Vasile Cârlova, Anatol France, Dr. Ștefan Stânca, Carpen, Bungardului, Ștefan cel Mare, Moldoveanu, Locomotivei, Henri Coamndă, Johann Sebastian Bach, Bungardului, Petru Poni, Fabricii, Fântânii, Lupeni, Turghenev, Lebedei, Călugăreni, Ilarie Chendi, Maramureșului, Călțunul și Strungului. 

De asemenea s-a intervenit pentru degajarea unui copac și a unui stâlp de lemn căzute, pe strada Spartacus din municipiul Sibiu. 

Știre inițială: Având în vedere precipitațiile înregistrate în această după-amiază, mai multe gospodării și locuințe au fost afectate de inundații, anunță reprezentanții ISU Sibiu. 

La acest moment pompierii militari sibieni intervin cu șapte motopompe, pe mai multe străzi din municipiul Sibiu pentru scoaterea apei. Este vorba de locuințe sau gospodării de pe străzile Dealului, Vasile Cârlova, Anatol France, Dr. Ștefan Stânca și strada Carpen. 
De asemenea se intervine și în localitatea Bungard unde a fost inundat subsolul unei case. 

Imagini cu străzile din Sibiu în urma ploii torențiale din această după-amiază

Meteorologii au anunțat pentru duminică averse de ploaie ce vor avea trecător și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de precipitații vor depăși local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 15-20 l/mp și pe arii restrânse 25-30 l/mp.

Intervențiile sunt în dinamică și se va reveni cu detalii. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 3 luni

Daca tot am tras gazul pe deasupra n-am putea trage si canalizarea?Nu de alta dar dupa vizita pe Sos Alba Iulia in zona intersectia cu V C ARLOVA SPRE STR ALPINISMULUI au fost recent cu echipa de decolmatare a canalelor pluviale,apa sare acum la 4 metrii pe trotuar nu la 2 ca pina acum si macar ca toti maharii primariei trec pe acolo spre aeroport....Mare-i Directia tehnica a Primariei si lipiti cu superglue de scaune sefii de acolo...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus