New Sushi este probabil cel mai recent deschis restaurant din Sibiu cu specific asiatic. Însă ce te faci când în oraș mai ai câteva restaurante cu sushi, unele chiar de peste zece ani vechime? Cauți să te adaptezi și vii cu produse unice pe piață, precum sushi transformat în șaorma sau legume la wok transformate în pizza. Sună ciudat, dar credeți-mă că funcționează.
New Sushi propune pe lângă mâncarea tradițională japoneză și preparate reinventate, împinse poate puțin prea mult după mofturile românilor.
Haideți să le luăm la rând. Șaorma este un fel de rulou din orez care îmbracă un miez din brânză și pui cu legume, precum castravete și ceapă verde, care apoi pare prăjit câteva secunde pentru a deveni crocant la exterior. Nu-mi dau seama dacă este mai bogat în calorii decât o șaorma adevărată, însă vine cu trei sosuri foarte apetisante. Cert este că este o combinație care merge, poate deveni o alternativă la clasica „cu de toate”. Ai atâtea opțiuni încât din 50 de îmbucături nu sunt două la fel.
Pizza este și mai ciudată. Se simte la gust ca și cum au luat niște noodles trași la wok cu sos dulce-sărat și l-au transpus pe un aluat rumenit la cuptor. Cinci bucătari italieni s-au întors în morminte cât am mâncat eu cu poftă. Nu simți aroma clasică de pizza, deși are sos tomat și blat ușor crocant la exterior, pufos la interior. Mai degrabă te duce cu gândul la esența mâncărurilor asiatice într-o gură plină. Nu cred că este un preparat pentru toată lumea, ci mai degrabă pentru cei care apreciază bucătăria asiatică, iuțeala și acreala îndulcită. Este de departe cea mai ciudată pizza din Sibiu, mult peste abominațiile de pizza cu cartofi prăjiți. De ananas nici nu mai zic.
În schimb, nigiri este ce trebuie. De la mama lui. În toate combinațiile, cu legume, tofu, avocado, pește, caracatiță, crevete. La sushi perfecțiunea stă în prospețimea ingredientelor. Este foarte simplu, mâncare naturală, direct de la sursă, procesată cât mai puțin, Orezul are rolul de la absorbi sosurile intense. New Sushi nu știe doar să adapteze bucătăria japoneză la gusturile românilor, ci se și respectă aducând experiența autentică niponă. O adevărată bucurie să mănânci nigiri făcut de ei, o masă sănătoasă, îndestulătoare, gustoasă, intensă și neobișnuită.
120 și ceva de lei am plătit pe micul experiment culinar descris mai sus, dar el satură trei oameni lejer. Plus că are rolul de condimenta masa, devine un subiect de discuție în sine, aduce ceva nou și interesant. Unuia îi place, altuia nu, unul descoperă o combinație inedită.
Părerea mea, New Sushi chiar e nou, cred că orice sibian ar trebui să-l încerce, clar nu este pentru toată lumea, dar cui îi place va reveni. Eu sigur revin.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 7737
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 18 ore
Livia
Acum 18 ore
Sibiu.adrian