Duminică,
24.09.2023
Thunderstorm With Heavy Rain
Acum
20°C

Hoții de mașini de lux: Patru bărbați din Hunedoara au fost reținuți de polițiștii sibieni în urma perchezițiilor

Hoții de mașini de lux: Patru bărbați din Hunedoara au fost reținuți de polițiștii sibieni în urma perchezițiilor

Patru bărbați din Hundedoara au fost reținuți de polițiștii sibieni în urma perchezițiilor efectuate în mai multe județe, anunță miercuri reprezentanții IPJ Sibiu. 

„În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate, la data de 13 iunie a.c., de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj, au fost ridicate mai multe mijloace de probă și indisponibilizate două autoturisme,” transmite sursa citată. 
  
În urma perchezițiilor, polițiștii au reținut patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, toți domiciliați în județul Hunedoara. 

În cursul zilei de astăzi, 14 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Avrig, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig. 

Context

Mai multe automobile de lux au fost indisponibilizate în urma unor percheziții desfășurate marți în țară de polițiștii sibieni. Autoritățile urmăresc mai multe persoane care au închiriat autoturisme de lux din străinătate, au întocmit documente false și apoi le-au vândut în România.

Perchezițiile au avut loc în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Citește și Percheziții Poliția Sibiu: 18 mașini de lux închiriate din străinătate și vândute în țară, prejudiciu de 1.800.000 de lei

În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule. 

Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare.

Autoritățile precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus