Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Percheziții Poliția Sibiu: 18 mașini de lux închiriate din străinătate și vândute în țară, prejudiciu de 1.800.000 de lei

Percheziții Poliția Sibiu: 18 mașini de lux închiriate din străinătate și vândute în țară, prejudiciu de 1.800.000 de lei

18 mașini de lux au fost indisponibilizate în urma unor percheziții desfășurate marți în țară de polițiștii sibieni, anunță reprezentanții IPJ Sibiu. Autoritățile urmăresc mai multe persoane care au închiriat autoturisme de lux din străinătate, au întocmit documente false și apoi le-au vândut în România

„În acest moment, în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj, sunt în derulare 6 percheziții domiciliare, efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, transmite sursa citată.  
 
În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule. 

Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare.


 
Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei.
 
Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme.


 
Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj.

Citește și Hoții de mașini de lux: Patru bărbați din Hunedoara au fost reținuți de polițiștii sibieni în urma perchezițiilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Sfgh

Acum 10 luni

na teapa pentru cei care au cumparat masinile (poate de buna credinta unii)... asta este are balta peste
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus