Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Turcii vor construi lotul 3 de la Autostrada Sibiu – Făgăraș. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret era desemnat constructor și pe lotul 4

Turcii vor construi lotul 3 de la Autostrada Sibiu – Făgăraș. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret era desemnat constructor și pe lotul 4

1,77 de miliarde de lei fără TVA pentru 17,6 kilometri de autostradă. Contractul pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) unui antreprenor turc, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

"Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) a fost atribuit de CNAIR unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA). Durata pentru construcţia acestui tronson- finanţat prin Programul de Transport 2021-2027- este de 48 de luni: din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor", a scris ministrul, joi, pe pagina sa de Facebook.

Antreprenorul urmează să construiască pe traseul acestui tronson inclusiv 27 de poduri şi pasaje.

Procedura de semnare a contractului va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii, a precizat ministrul.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat pe reţeaua de socializare că acest tronson va fi realizat de constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

Același constructor a câștigat licitația și pentru Tronsonul 4 al autostrăzii, lotul cuprins între Sâmbăta de Sus și municipiul Făgăraș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alex

Acum 3 luni

Să sperăm că această firmă este la fel de serioasă precum in Turcia. Are o experiență impresionantă in poduri, tuneluri, autostrăzi, aeroporturi, căi ferate și metrou.
Raspunde

Rostogan

Acum 3 luni

Intai sa treaca de contestatii si apoi mai vorbim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus